Teemu Pukki ja Norwich ovat eittämättä jalkapallokauden suuri menestystarina. Pukki johtaa 23 maalillaan Englannin Mestaruussarjan maalipörssiä ja Norwich on sarjan kärjessä 34 ottelukierroksen jälkeen.

Kanarialinnut eivät kuuluneet sarjan suurimpiin nousijasuosikkeihin, ja sen tiedostaa myös joukkueen saksalainen päävalmentaja Daniel Farke. Farke tuli Englantiin Jürgen Kloppin ja Huddersfieldista tällä kaudella kenkää saaneen David Wagnerin tavoin Borussia Dortmundin valmentajajalostamosta – tarkemmin sanottuna kakkosjoukkueesta – ja nauttii Norwichin kannattajien suuresta suosiosta.

– Me olemme nousun suhteen rentoja. Olemme mustia hevosia, mutta tietysti myös nälkäisiä. Haluamme saavuttaa parhaan mahdollisen tuloksen, Farke sanoi Weltin haastattelussa.

– Valioliigaan nousu olisi sensaatio. Juuri nyt tuntuu siltä, että Kanarialinnut todella lentävät. Jos me todella nousemme kauden päätteeksi, niin sitten täällä alkavat viikkoja kestävät vihreäkeltaiset bileet.

Norwichin kokoonpanossa on kahdeksan saksalaispelaajaa ja sekä useita muita pelaajia, joilla on kokemusta Bundesliigasta – Teemu Pukki mukaan luettuna. Fanit laulavatkin joukkueelle usein Blurin hitin sävelin: ”All the Germans! So many Germans!”

Farken mukaan kansalaisuus ei kuitenkaan ole isossa roolissa joukkueen olemuksessa.

– Pelaajien taso on tärkeää, eikä passilla ole minkäänlaista merkitystä. Ratkaisevaa on, että pojat sitoutuvat seuraan ja pelitapaamme. Tietysti saksalaispelaajat rupattelevat välillä myös äidinkielellään vähän, mutta lähtökohtaisesti treenikentällä ja pukukopissa puhutaan vain englantia, Farke vakuuttaa.

[readmore from=Norwich]

Kun Valioliigan kärkiseurat törsäävät vuodesta toiseen satoja miljoonia euroja, on Norwich tehnyt siirtomarkkinoilla viimeisten 1,5 vuoden aikana 60 miljoonaa euroa voittoa. Hankinnat on tehty Saksan kahden ensimmäisen sarjatason syövereistä, ja ovat pelaajia, jotka on kotimaassa jo pitkälti unohdettu.

– Meillä ei ole muutakaan vaihtoehtoa. Omistajillamme on jalat tiukasti maassa eivätkä he heittele rahaa ympäriinsä. Kun kartoitamme pelaajia, ratkaisevaa on laatu, luonne ja oma maksukykymme, Farke summaa.