PSG pahassa pinteessä Man United -pelin alla – supertriosta pelikunnossa vain yksi

© Kuva: Getty Images
Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

PSG:n ja Manchester Unitedin kohtaaminen kuuluu epäilemättä Mestarien liigan neljännesvälierien odotetuimpiin, ja ennakolta kenties tasaisimpiin. Kun otteluparit arvottiin, seurasi Ole Gunnar Solskjaer arvontaa vielä kotonaan Norjassa, mutta sittemmin hänestä on tullut Manchester Unitedin valmentaja.

José Mourinhon seuraaja on saanut Unitedin kunnolla liekkeihin, sillä 11 ottelusta United on voittanut kymmenen ja pelannut kerran tasan. Pitkä tappioton putki onkin kääntänyt otteluparin asetelmat päälaelleen, ja nyt monien suosikki jatkamaan onkin PSG:n sijaan Manchester United.

Samaan aikaan PSG on ajautunut vaikeuksiin. Tammikuun alussa Guingamp pudotti PSG:n Ranskan Liigacupista, toissa viikon sunnuntaina Lyon aiheutti sille ensimmäisen tappion Ligue 1:ssa ja vajaa viikko sitten pariisilaisjätti joutui Ranskan Cupissa jatkoajalle kolmannen sarjaportaan putoamistaistelussa rämpivän FC Villefranchen kanssa. Erityisen vakuuttava ei ollut lauantain kenraaliharjoituskaan, jossa Bordeaux kukistui nihkeästi 1-0 Edinson Cavanin kauden 17. maalilla.

PSG:n valmentaja Thomas Tuchelin huolet eivät rajoitu nihkeisiin tuloksiin, vaan osakkeita laskevat myös joukkuetta kohdanneet loukkaantumiset. Johtotähti Neymar on tunnetusti yli kahden kuukauden pakkohuililla jalkapöytävamman takia, mutta lauantaina ruodusta putosi kaksi muutakin tärkeää pelaajaa.

Tuchel vahvisti maanantaisessa lehdistötilaisuudessa, että Bordeaux-ottelussa lonkkansa loukannut Cavani ei pysty Old Traffordilla pelaamaan. Sivussa on myös aivotärähdyksen saanut laitapuolustaja Thomas Meunier.

PSG:n menestyksen avaimena on pidetty Neymarin, Edinson Cavanin ja Kylian Mbappén supertrioa, mutta nyt kolmikosta on pelikunnossa vain nuori ranskalainen. Tuchel ei kuitenkaan halunnut kuormittaa Mbappéa ylimääräisillä paineilla.

– Ei tämäntasoisia pelaajia voi korvata. Neymar on yksi koko Euroopan avainpelaajia. Me kaipaamme häntä paljon, ja nyt kaipaamme toista avainpelaajaa Cavania, Tuchel totesi lehdistötilaisuudessa AS:n mukaan.

– Mbappén tehtävä ei ole paikata Cavania ja Neymaria. Ei hän voi tehdä kolmea asiaa yhtä aikaa.

Yahoo Sportsin mukaan Mbappén paikan kentällä ottaa todennäköisesti Julian Draxler. Hyviäkin uutisia PSG on saanut, sillä Marco Verratti on toipunut pelikuntoon.

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliHyviä uutisia Kotkan jalkapalloilulle – valtuusto jyräsi kaupunginhallituksen esityksen yli
Seuraava artikkeliSuomalaispuolustaja valittiin viikon tähdistöön – johtaa puolustajien maalitilastoa