Euroopan jalkapalloliiton Uefan presidentti Aleksander Čeferin kritisoi huippuvalmentajia ”kunnioituksen puutteesta”, koska kymmenen valmentajaa jätti tulematta kokoukseen keskustelemaan videotuomareista.

Čeferinin, 51, mukaan maanantaina Saksan Frankfurtissa järjestettyyn kokoukseen oli kutsuttu Mestarien liigassa jatkoon päässeiden joukkueiden päävalmentajat.

Paikalle saapuivat kuitenkin vain Juventuksen, Lyonin, Paris-Saint-Germainin, AS Roman ja Schalken käskyttäjät. Muut lähettivät paikalle ”apuvalmentajia, muuta henkilökuntaa tai jopa markkinoinnin työntekijöitä”.

Uudelle, neljän vuoden, presidenttikaudelle valittu Čeferin antoi anteeksi Liverpoolille, jolla oli ottelu samana päivänä Valioliigassa.

– Minusta kyse ei ole ainoastaan kunnioituksen puutteesta (Uefan päätuomarivirkailija) Roberto Rossettin ryhmää ja Uefan organisaatiota kohtaan. Valmentajilla on paljon vaikutusvaltaa. Jos he valittavat tuomaroinnista, heidän pitäisi ainakin tulla paikan päälle kuuntelemaan, mitä asiantuntijoilla on sanottavana videotuomareista, kommentoi Čeferin BBC:n mukaan.

– Nyt heillä ei ole tekosyitä, varsinkaan niillä, jotka eivät edes tulleet.

Muut Mestarien liigan neljännesvälieriin yltäneet joukkueet ovat Ajax, Atlético Madrid, Barcelona, Bayern München, Borussia Dortmund, Manchester City, Manchester United, Porto, Real Madrid ja Tottenham.

Videotuomarisysteemi VAR otetaan käyttöön Mestarien liigassa ensimmäistä kertaa tämän kauden neljännesvälierissä.