Chelsean hyökkääjä Olivier Giroud ei halua tyytyä tuuraajan rooliin.

Viime kesänä Ranskan paidassa maailmanmestaruuden voittanut Giroud, 32, on kuluttänut tämän kauden Valioliigassa enemmän penkkiä kuin verkkoja. Hän on ollut Englannin pääsarjassa avauksessa vain kuusi kertaa, ja seitsemän ottelua on vierähtänyt kokonaan vaihdon puolella. Osumia on syntynyt Valioliigassa vain yksi.

Kauden ensimmäisen puolikkaan Giroud oli nokkimisjärjestyksessä Álvaro Moratan takana. Morata lähti tammikuussa lainalle Atlético Madridiin, mutta Chelsea hankki hänen tilalleen Gonzalo Higuaínin.

Tämän vuoden puolella Giroud on pelannut Valioliigassa vain 56 minuuttia. Hän on kuitenkin saanut vastuuta Eurooppa-liigassa, jossa häneltä on jäänyt väliin vain yksi peli.

Torstaina Giroud tykitti itsensä Eurooppa-liigan maalipörssin kärkipaikalle, kun hän viimeisteli hattutempun neljännesvälierien toisessa osassa ukrainalaista Dynamo Kiovaa vastaan. Nyt ranskalaiskärjellä on yhteensä yhdeksän maalia yhtä monessa ottelussa. Chelsea voitti Dynamon yhteismaalein 8-0.

Ottelun jälkeen Giroudilta kysyttiin, onko hän valmis pienempään rooliin ikänsä takia.

– En, en missään tapauksessa. Olen kilpailija, kommentoi Giroud Independentin mukaan.

– Olen kokenut urallani monia vaikeita hetkiä. Haluan vain nauttia jalkapallon pelaamisesta viime vuoden maailmanmestaruuden jälkeen.

– Haluan pelata jokaisessa ottelussa ja olla onnellinen kentällä. Mutta minä en valitse joukkuetta, manageri tekee päätökset.

– Minä pelaan Eurooppa-liigassa ja olen iloinen auttaessani joukkuetta eteenpäin askel askeleelta. Tavoitteemme on selkeästi voittaa se. Valioliiga on kuitenkin asia erikseen, kommentoi Giroud viitaten peliaikaansa Englannin pääsarjassa.

– Tulevaisuudesta on mahdotonta sanoa mitään. Aika näyttää.