Ajax pystyi jälleen kiusaamaan isompiaan, kun se pelasi keskiviikkona Mestarien liigan puolivälierien avausosassa 1-1-tasapelin Juventusta vastaan kotikentällään.

Juventus iski ensimmäisenä 45. minuutilla. Cristiano Ronaldo oli aloittamassa hyökkäystä, jonka hän myös päätti. Portugalilaiskärki pelasi pallon oikealle laidalle João Cancelolle, joka odotti Ronaldon liikettä ja antoi hänellä lopulta nappikeskityksen, jonka Juventuksen ykköstykki puski sisään.

Ajax tuli tasoihin heti tauon jälkeen. David Neres riisti pallon Cancelolta keskikentällä ja kuskasi pelivälineen rangaistusalueelle ennen kuin laukoi sen oikealla jalallaan takakulmaan.

Neljännesvälierissä Ajax hävisi kotonaan Real Madridille avausosassa 1-2. Tällä kertaa hollantilaisten ei tarvitse lähteä vierasotteluun tappioasemasta, mutta Ajaxin päävalmentaja Erik Ten Hag huokaili päästetyn takaiskun takia.

– 1-1 ei ole toivomamme tulos, mutta se on tulos, kommentoi Ten Hag BBC:n mukaan.

– Viimeksi hävisimme Madridille kotona 1-2, joten olemme yhä taistelussa mukana. Meillä oli joitain todella hyviä paikkoja.

Ten Hagilta kysyttiin Ronaldon maalista.

– Menetimme keskikentän hallinnan hetkeksi. Silloin näki, että Juventus voi pelata salamannopeasti. Meillä ei ole varaa siihen.

Juventuksen päävalmentaja Massimiliano Allegri oli tyytyväinen vierasmaaliin sekä sen tekijään Cristiano Ronaldoon.

– Ronaldo osoitti, että hän on eri tasolla.

– Hänen ajoituksensa ja liikkeensä ovat omalla tasollaan, sille ei voi tehdä mitään. Hänellä vain on erilainen tekniikka kuin muilla pelaajilla.

– Tämä on hyvä tulos, koska teimme vierasmaalin, mutta ottelupari on yhä auki. 1-1 on parempi kuin 0-0. Torinossa meidän on pelattava voittaaksemme.

– Me olimme hyviä puolustussuuntaan, joukkueemme oli hyvä ja tiivis, ja meillä on hyvä syy ajatella, että voimme päästä välieriin. Emme ole huolissamme.