Huuhkajien pelaaja sanoi ei Ranskalle ja Espanjalle ja päätyi Hollantiin – ”Se oli yksi syy, miksi sinne lähdin”

© Kuva: Juha Tamminen
Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Viime syyskuussa Leo Väisänen teki ensimmäisen sopimuksensa ulkomaan kentille. Rovaniemen Palloseurassa vajaat kaksi kautta pelannut ja vuonna 2018 otteillaan säväyttänyt toppari solmi sopimuksen Alankomaiden toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan FC Den Boschin kanssa.

Väisänen kertoi Suplan Week of Football -podcastissa, miten päätyi juuri tuohon seuraan.

– Viime elokuussa siirtoikkuna oli auki ja siinä oli pari vaihtoehtoa, joita mietin. Ihan loppusuoralla tuli Hollannista kiinnostusta. Oikeastaan ensimmäinen ajatus oli, että okei, Hollanti, se on nouseva futismaa ja siellä pelataan hyvää futista. Siinä sitten vähän pähkäilin eri vaihtoehtoja ja se tuntui luontevimmalta, ja sinne sitten päädyttiin.

Hän avasi hiukan, mitä nämä ”pari vaihtoehtoa” olivat.

– Espanjasta oli yksi ja Ranskan suunnalta yksi.

Hollannissa pyritään Väisäsen mukaan pelaamaan paljon maata pitkin, eikä palloa juuri räiskitä ylöspäin pitkänä.

– Se oli yksi syy, miksi lähdin sinne. Sopii minulle ja nautin siitä.

Väisänen, 21, on parhaillaan Suomen A-maajoukkueen mukana. Joukkue valmistautuu tuleviin EM-karsintaotteluihin. Lauantaina 8.6. vastassa on Bosnia-Hertsegovina Tampereella ja tiistaina 11.6. luvassa on vierasreissu Liechtensteiniin.

Suomen ottelut ovat nähtävissä Viasatin kanavilta, Viaplaysta ja ilmaiseksi Viafreestä.

Mestarien Liigan avauksessa Napoli vs Liverpool! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!