34-vuotiaan Cristiano Ronaldon ruuti on yhä kuivaa. Portugalilainen mättää tätä nykyä maaleja Juventuksessa ja on edelleen korkealla henkilökohtaisten palkintojen saajia äänestettäessä.

Viisinkertainen Ballon d’Or -voittaja ei ole kuitenkaan ainoastaan huippupelaaja, vaan maailmanlaajuinen brändi ja yksi koko maailman seuratuimmista henkilöistä sosiaalisessa mediassa, ellei kaikkein seuratuin. Instagramissa Ronaldolla on 185 miljoonaa seuraajaa – enemmän kuin kellään muulla ihmisellä tai vaikkapa kaikilla Valioliigan seuroilla yhteenlaskettuna. Ei ihme, että Ronaldo voi pyytää somessa julkaisemistaan mainoskuvista tai -videoista lähes minkälaisia summia tahansa.

Ronaldon sopimus Juventuksen kanssa ulottuu vuoteen 2022, mutta CR7 on alkanut tähyillä entistä enemmän myös uranjälkeiseen aikaan. Ronaldo flirttailee jo uranlopettamisajatuksella, mutta aikoo menestyä sen jälkeenkin, kun nappikset on pantu naulaan.

– En ole hullu mies. Harjoittelu ei ole minulle pakkomielle, vaan menestys on. Se on täysin eri asia, Ronaldo totesi SportBiblen haastattelussa.

Cristiano Ronaldo lanseerasi syyskuussa uuden hajuvesimallistonsa Play it Cool, laajentaen siten entuudestaan bisnesrepertuaariaan. Siihen kuului jo entuudestaan alushousumallisto, kenkiä, ravintoloita, kuntosaleja, hotelleita ja ties mitä. Uusiin sankarisuorituksiin kentällä häntä motivoivat kuitenkin edelleen ennen kaikkea fanit.

– Rakastan edelleen jalkapalloa. Haluan viihdyttää faneja ja ihmisiä, jotka rakastavat Cristianoa. Iällä ei ole merkitystä, vaan kaikki riippuu asenteesta, Ronaldo muotoilee, mutta antaa vihjeen uran mahdollisesta päättymisestä jo ennen vuotta 2022.

– Viimeisten viiden vuoden aikana olen alkanut nauttia prosessista, jossa näen itseni kentän ulkopuolella. Joten kuka tietää, mitä seuraavien vuoden tai kahden aikana tapahtuu?

Maalitykki korostaa, ettei häntä motivoi ainoastaan raha, sillä sitä perheellä on jo mielin määrin. Hän vain haluaa olla paras myös bisnesasioissa, todellinen ”GOAT”.

Siksi Ronaldon tulevat ”kilpakumppanit” löytyvätkin pitkälti muiden lajien parista. Vuonna 2016 portugalilaisesta tuli kolmas urheilija koripalloilijoiden Michael Jordanin ja LeBron Jamesin ohella, jonka kanssa Nike solmi elinikäisen yhteistyösopimuksen. Arvioiden mukaan Ronaldon sopimuksen arvo on miljardi dollaria.

– En halua matkia ketään. Sinun täytyy olla aina oma itsesi, mutta muilta urheilijoilta voi poimia pieniä yksityiskohtia. Ei vain jalkapallosta, vaan myös Formula 1:stä, NBA:sta, golfista, UFC:stä tai mistä vain. Parhailla urheilijoilla on samanlainen työmoraali.

– Jopa suuryritysten toimitusjohtajat ovat aina motivoituneita ja tekevät kovaa töitä saavuttaakseen hyviä asioita, Ronaldo jatkaa.

[readmore from=Ronaldo-Cristiano]

Juuri liike-elämän menestyspaineet ovat supertähden inspiraation lähde.

– Se motivoi minua. Paineita on jokaisella – sinullakin on paineita, jotta teet hyvän haastattelun Cristianon kanssa. Ratkaisevaa on se, miten paineet käsittelee.

– Pitää luottaa itseensä. Jalkapallossa voin hallita asioita, sillä tiedän, mitä osaan. Bisnes on vaikeampaa, koska olet riippuvainen muista ihmisistä, mutta minulla on hyvä tiimi.

– On vaatinut vuosien kovaa työtä, omistautumista ja intohimoa saavuttaa se, mihin olen jalkapallossa yltänyt. Jalkapallon ulkopuolella en ole niin pitkällä vielä, mutta olen kilpailuhenkinen kaveri, enkä halua olla numero kaksi tai kolme. Haluan aina olla ykkönen. Ja olen sataprosenttisen varma, että pystyn siihen, Ronaldo päättää.