Kuopion Palloseura on saanut paistatella Veikkausliigan mestarina jo kohta kaksi viikkoa. On järjestetty torijuhlia Kuopiossa, saunottu pokaalin kanssa ja käyty vielä kaudenpäätösreissulla Berliinissä.

Juhliin on siis mahtunut monenlaisia käänteitä, mutta on syytäkin. Palasihan KuPS mestariksi 43 vuoden odotuksen jälkeen.

Omanlaistaan juhlavuutta on epäilemättä siinäkin, että KuPS:ia onnitteli mestaruudesta myös itsensä FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino. Infantino lähetti onnittelukirjeen Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahdelle, joka on myös KuPS:n pääomistaja ja merkittävä taustavaikuttaja.

– Hyvä puheenjohtaja, Infantino aloitti kirjeensä.

– Ilahduin kuullessani, että KuPS kruunattiin vuoden 2019 suomenmestariksi. Minulle on suuri ilo onnitella heitä ensimmäisestä mestaruudestaan sitten vuoden 1976.

[readmore from=KuPS]

– Se on epäilemättä kovan työn tulos, ja jokainen osallinen saa olla ylpeä tästä mahtavasta saavutuksesta. Olen kiitollinen, jos voit välittää onnitteluni pelaajille, valmentajalle, hallinnolle, valmennus- ja lääkintätiimille ja faneille. Rohkaisen heitä työskentelemään jatkossakin määrätietoisina ja motivoituneina.

– Käytän tilaisuutta kiittää koko kansainvälisen jalkapalloyhteisön puolesta KuPS:ia ja liittoanne positiivisen jalkapallosanoman levittämisestä ja kauniin, meitä kaikkia yhdistävän pelin vaalimisesta, Infantino kirjoitti.

Kovin paljon arvovaltaiseltammalta taholta ei KuPS voine enää onnitteluja saada, joten eiköhän tästäkin hyvät muistot jää.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
Kuopion Palloseura sai mestaruusonnittelut myös Fifan puheenjohtajalta Gianni Infantinolta. #KuPS #veikkausliiga