Liverpoolin legendapelaaja Steven Gerrard kertoo saaneensa arvokkaita neuvoja joukkueen managerilta Jürgen Kloppilta, kun hän aloitti oman valmennusuransa.

Gerrard, 38, ripusti nappulakenkänsä naulaan marraskuussa 2016 ja siirtyi valmentamaan seuraavana vuonna. Häntä haastateltiin Englannin Ykkösliigassa pelaavan Milton Keyes Donsin manageriksi, mutta Gerrard sanoi tuolloin itse, ettei ollut vielä valmis tehtävään.

Seuraavana vuonna hän liittyi valmentajaksi Liverpoolin akatemiaan, jossa hän luotsasi nuoria 1,5 vuoden ajan, kunnes siirtyi nykyiseen pestiinsä, skotlantilaisjätti Rangersin manageriksi.

Liverpoolin Mestarien liigan voittajaksi ja seurajoukkueiden maailmanmestariksi luotsannut Klopp kehotti Gerrardia aloittamaan puhtaalta pöydältä, ja seuralegenda teki työtä käskettyä.

– Paras päätökseni ikinä oli siirtyä alussa pois parrasvaloista, kertoi Gerrard Uefan haastattelussa.

– Kävin Jürgen Kloppin kanssa parin tunnin rehellisen ja avoimen keskustelun.

Jürgen Klopp on valmentanut Liverpoolia lokakuusta 2015 lähtien. Kuva: Getty Images

– Hän sanoi minulle: ”Älä lähde tähän touhuun Steven Gerrardin nimi selässä. Aloita alusta. Kerää itseluottamusta ja totuttaudu taktiikoihin ja erilaisiin formaatioihin. Kokeile asioita, tee virheitä ja anna asioiden mennä pieleen.”

– ”Kokeile asioita ja tee ne kameroilta piiloissa ennen kuin testaat itseäsi Eurooppa-liigassa tuhansien kannattajien edessä. Minä olen nähnyt paljon nimekkäitä jalkapalloilijoita, jotka menevät sinne, eikä siitä tule mitään.”

– Se oli paras neuvo, jonka olen ikinä saanut. Pitää luopua kaikesta ja aloittaa alusta.

– Olen tehnyt virheitä parin viime vuoden aikana Rangersin managerina, mutta niistä pitää oppia. Mutta tämä on työ, jossa virheiltä ei voi välttyä, koska vastassa on niin monia hyviä valmentajia.