Veikkausliigaan noussut TPS ilmoittaa kotisivuillaan, että jalkapallon miesten edustusjoukkueen taustayhtiö FC TPS Turku Oy aloittaa yt-neuvottelut. Tiedotteen mukaan ”yhtiön tämän hetken taloudellinen tilanne sekä lyhyen tähtäimen tulevaisuuden talousnäkymät ovat heikentyneet viime viikkojen aikana merkittävästi koronaviruspandemian takia”.

Tärkeimpänä epävarmuustekijänä taustayhtiö pitää sitä, että kauden 2020 aloitusajankohdasta ei ole kenelläkään varmaa tietoa. Kauden aloituksen viivästyminen aiheuttaa tulonmenetyksiä pääsylippu-, kausikortti- sekä yhteistyökumppanuusmyynnin osalta. Veikkausliigan kauden 2020 piti alun perin alkaa viime lauantaina.

TPS:n yt-neuvottelut koskevat koko yhtiön vakituista ja määräaikaista henkilöstöä, niin hallinnossa kuin edustusjoukkueenkin puolellakin. Yhtiö varautuu lomauttamaan henkilöstöään sekä neuvottelemaan väliaikaisista palkan alennuksista enintään 90 päiväksi. Irtisanomisilta kuitenkin todennäköisesti vältytään. Yt-neuvottelut alkavat huomenna tiistaina.

Aiemmin veikkausliigaseuroista ovat yt-neuvotteluihin ajautuneet FC Lahti, KuPS, Ilves, HJK, Inter, RoPS ja HIFK. SJK:ssa sovittiin yhdessä pelaajien ja muun henkilöstön kanssa palkanalennuksista ja Hongassa pelaajien palkanmaksu katkaistiin väliaikaisesti kokonaan.