Arsenalin kannattajat ovat jännittäneet kuukausitolkulla, tekeekö joukkueen kapteeni ja tähtihyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang seuran kanssa jatkosopimuksen.

Aubameyangin, 30, ja Arsenalin nykyinen sopimus päättyy ensi kauden jälkeen. Jos osapuolet eivät päädy solmimaan uutta diiliä, voi gabonilaiskärki jättää seuran vuoden päästä ilman siirtokorvausta.

Arsenalin tilastoja tarkastellessa on helppo todeta, että Aubameyang on Tykkimiesten hyökkäyksen tärkein yksittäinen pelaaja. Hän on 20 osumalla ja yhdellä maalisyötöllään Arsenalin tämän kauden tehokkain pelaaja. Valioliigassa Aubameyang on tehnyt 42,5 prosenttia Arsenalin maaleista (17).

Aubameyang kertoi Telefootin haastattelussa hänen ja Arsenalin välisistä keskusteluista.

– En ole viime aikoina saanut jatkosopimustarjousta, mutta tietysti olemme keskustelleet seuran kanssa jo muutaman kuukauden ajan. Ja he tietävät varsin hyvin, miksi mitään ei ole toistaiseksi tapahtunut.

– Heillä on avaimet [tilanteen ratkaisemiseen]. Heidän on tehtävä työnsä ja sen jälkeen voimme katsoa, miten asiat etenevät.

Aubameyang on edustanut Arsenalia tammikuusta 2018 lähtien. Kuva: Getty Images

– Tämä on käännekohta urallani ja aion olla todella suora kaikille. Siitä tulee ehdottomasti todella vaikea päätös, koska en ole vieläkään päättänyt. Siitä tulee ehkä urani tärkein päätös.

Aubameyangin on povattu siirtyvän uransa viimeisiksi huippuvuosiksi johonkin suurseuraan, joka taistelee mestaruuksista kaudesta toiseen.

– Tietysti kaikki pelaajat haluavat voittaa mestaruuksia. Kaikki tulevat kysymään, ”haluaako hän voittaa niitä Arsenalissa vai jossain muualla?” Mutta kuten sanoin, niin tulevaisuus sen näyttää.

– Minä haluan voittaa pokaaleja. Mikä ikinä päätökseni onkin, minä aion taistella mestaruuksista. Mutta haluan tehdä selväksi, että mitään ei ole päätetty.