Tiistaina varmistui, että Suomen Cup saa tänä vuonna uuden voittajan. Mestaruutta puolustanut Ilves taipui Tampereella pelatussa puolivälierässä Hakalle maalein 0-1 ja putosi jatkosta (lue raportti ottelusta).

Ilvesläisittäin ilahduttavaa oli, että 27-vuotias Janne Saksela oli toipunut täyteen pelikuntoon. Saksela oli Ilveksen avauskokoonpanossa ensimmäisen kerran sitten viime elokuun ja pelasi oikeana wing backina täydet 90 minuuttia. Huuhkajien rinkiinkin ennen tuoreinta loukkaantumistaan kuulunut Saksela kärsi elokuussa jo uransa kolmannen vaikean polvivamman.

Tappio luonnollisesti sapetti miestä, vaikka pelaaminen maistuikin hyvältä.

– Harmittaa tällainen tappio. Hallitsimme peliä ja loimme paljon painetta boksiin, mutta tarvittava terävyys puuttui. Ei vain pomppinut meille, emmekä pelanneet murtautumisalueilla tarpeeksi nopeasti, Saksela toteaa Ilveksen kotisivuilla.

– Loputtomiin tätä ei kuitenkaan voi jäädä voivottelemaan. Ensi viikolla käynnistyy jo liiga ja silloin pitää olla valmis.

Saksela pelasi jo neljännesvälierässä KTP:tä vastaan puoli tuntia, mutta nyt kunto salli jo täydet peliminuutit.

– Vähän hakemista vielä on, mutta tästä se paranee joka viikko. Pelejä kun saa alle niin ollaan taas täydessä terässä.

Ilveksen valmentaja Jarkko Wissin mukaan joukkueen työmoraali ei ollut vielä ottelun edellyttämällä tasolla.

– Peli alkoi juuri niin kuin kuvittelimme. Pallo oli täysin kontrollissa. Pystysuuntainen liike kentällä oli kuitenkin liian hidasta. Joko sitä työtä ei jaksettu tai haluttu tehdä.

[readmore from=Saksela-Janne]

– Hakan maali tuli juuri sellaisesta tilanteesta, josta katselimme videoklippejä, mutta silti niin pääsee käymään. Hirvittävä määrä työtä pitäisi tehdä sitten, kun antaa kaverille johtoaseman halvasti, Wiss harmitteli.

– En tiedä, olivatko kaikki ihan sisäistäneet, että kausi todella on alkanut.