Viikonloppuna saatiin selville Englannin FA Cupin tämän vuoden finaalijoukkueet, kun Arsenal voitti Manchester Cityn 2-0 lauantaina ja Chelsea kaatoi Manchester Unitedin 3-1 sunnuntaina.

Cupin loppuottelu pelataan lauantaina 1. elokuuta Wembleyllä.

Manchester United lähti omaan välieräpeliinsä 19 ottelun tappiottomassa putkessa. Ketjun katkeaminen olisi kenties ollut vältettävissä ilman maalivahti David de Gean henkilökohtaisia virheitä.

Espanjan A-maajoukkueessa 41 kertaa esiintynyt de Gea, 29, on valittu viidesti urallaan Valioliigan tähdistöjoukkueeseen, mutta hän on jo parina viime vuonna ollut kuin varjo entisestään.

Sunnuntaina hän sai ottaa Chelsean toisesta osumasta täyden vastuun, eikä hän ollut kahdessa muussakaan takaiskussa parhaimmillaan. Chelsean toinen maali syntyi, kun de Gea ei saanut pysäytettyä Mason Mountin löysähköä kaukolaukausta, joka suuntautui lähes suoraan häntä kohti.

De Geaa on pidetty yhtenä maailman parhaista maalivahdeista, mutta hänen maineensa on ottanut kovia kolhuja jo toissa vuoden MM-kisoista asti. Viime kauden alusta lähtien de Gea on tehnyt Valioliigassa seitsemän virhettä, jotka ovat johtaneet suoraan vastustajan maaliin. Vain Newcastlen maalivahdille Martin Dúbravkalle on sattunut kohtalokkaita virheitä useammin.

Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær moitti de Geaa Chelsean toisesta maalista, mutta sanoi yhä luottavansa espanjalaistorjujaan.

– Hän tietää, että hänen olisi pitänyt torjua se sata kertaa sadasta, mutta tällaista jalkapallo välillä on, kommentoi Solskjær BBC:n mukaan.

– Se on ohi. Eteenpäin. Tiedän, että hän on henkisesti vahva ihminen ja maalivahti.

De Gea on edustanut Manchester Unitedia kesästä 2011 lähtien ja pelannut seurassa 402 ottelua. Kuva: Getty Images

– Tietysti, sanoi Solskjær, kun häneltä kysyttiin, jatkaako hän de Gean peluuttamista.

– Pelasimme tappioitta 19 ottelua, ja sekä Sergio [Romero, kakkosvahti] että David pelasivat todella hyvin sen putken aikana.

BBC:n Match of the Day -ohjelman asiantuntijat, United-ikoni Gary Neville ja hyökkääjälegenda Alan Shearer, uskovat, että de Gean aika Unitedissa lähenee loppuaan.

– Häntä ei tunnista samaksi maalivahdiksi, joka valittiin neljästi meidän vuoden pelaajaksi, sanoi Neville.

– Itsevarma David de Gea olisi torjunut kaikki tämän päivän kolme maalia. Minä olisin huolissani, hänen ailahtelevaisuutensa maksaa Unitedille pelejä.

– Jos maalivahti tekee yhden virheen, tai mahdollisesti kaksi, niin häneen voi yhä luottaa. Mutta tätä vain jatkuu, sanoi Shearer.

Hänen mukaansa Unitedin olisi syytä harkita de Gean korvaamista 23-vuotiaalla Dean Hendersonilla, jonka manchesterilaiset ovat lainanneet täksi ja edelliseksi kaudeksi Sheffield Unitediin. Hendersonin lainasopimus Sheffield Unitedissa päättyy tänä kesänä, ja hän on ollut yksi Valioliigan parhaista maalivahdeista kuluvalla kaudella.

Henderson on päästänyt 34 sarjaottelussa yhteensä vain 29 maalia ja pitänyt maalinsa puhtaana 13 pelissä. Hänelle on sattunut tällä kaudella vain yksi maaliin johtanut virhe, kun de Gealle niitä on sattunut neljä.