Chelsea on tehnyt toppari Thiago Silvan kanssa yhden vuoden sopimuksen, joka sisältää option yhdestä lisäkaudesta. Brasilian maajoukkuepuolustaja siirtyy Chelseaan Paris Saint-Germainista, jossa hänen sopimuksensa päättyi tänä kesänä.

PSG:n kapteenina toiminut Silva, 35, pelasi Ranskassa kahdeksan vuotta esiintyen pariisilaisseuran riveissä yli 300 kertaa. Hän voitti PSG:ssä 22 pokaalia Ranskan kilpailuissa, mukaan lukien seitsemän Ligue 1:n mestaruutta. Viime kaudella PSG ja Silva ylsivät Mestarien liigan loppuotteluun, jossa Bayern München oli kuitenkin vahvempi lukemin 1-0.

Euroopassa Silva on edustanut myös muun muassa AC Milania. Brasilian A-maajoukkueessa hän on pelannut 89 ottelua.

– Olen iloinen, kun saan olla osa [manageri] Frank Lampardin jännittävää ryhmää ensi kaudella. Olen täällä taistellakseni pokaaleista, kommentoi Silva uuden seuransa tiedotteessa.

Chelsea on vahvistanut joukkuettaan ensi kaudeksi jo usealla pelaajalla. Lontoolaisseuran riveihin ovat hiljattain liittyneet myös Timo Werner (RB Leipzig), Hakim Ziyech (Ajax) ja Ben Chilwell (Leicester).

Lisäksi Chelsea teki viisivuotisen sopimuksen ranskalaistoppari Malang Sarrin (OGC Nice) kanssa, mutta hän viettää tulevan kauden lainalla jossain muualla.

Chelsea on useiden lähteiden mukaan hankkimassa myös Bayer Leverkusenin nuoren saksalaistähden Kai Havertzin, jonka siirtosumman uskotaan pyörivän sadan miljoonan euron hujakoilla. Chelsean on huhuttu olevan myös uuden maalivahdin perässä.

Wernerin, Ziyechin ja Chilwellin siirtoihin Chelsea on käyttänyt Transfermarkt-sivuston mukaan jo 143,2 miljoonaa euroa. Silva ja Sarr siirtyivät Chelseaan ilman siirtokorvausta, koska heidän sopimuksensa entisissä seuroissaan olivat päättyneet.

Chelsea FC

@ChelseaFC
Done deal! 🙌 Welcome to Chelsea, @TSilva3!

#OhhThiagoSilva