Bayern Münchenin valmentaja, 55-vuotias Hansi Flick teki keskiviikkona Mestarien liigan historiaa. Hän valmensi kilpailussa seitsemännen ottelunsa, ja otti Lyonista seitsemännen voittonsa. Yksikään toinen valmentaja Mestarien liigan historiassa ei ole aloittanut näin pitkällä voittoputkella.

Bayern oli ottelun alussa hätää kärsimässä, mutta voitti pelin lopulta 3-0. Lyonin rynnistykset teki tyhjiksi tolppa, maalivahti Manuel Neuerin hyvät torjunnat sekä ranskalaisjoukkueen kehno viimeistely.

– Tiesimme, että pelistä tulee vaikea. Lyon oli pelannut edellisissä otteluissa hyvin. Näimme jo pelin alkuvaiheessa, kuinka vaikeaa oli pelata niin juoksuvoimaista, puolustustaktisesti erinomaisesti pelaavaa ja hyökkäyksessä alati vaarallista joukkuetta vastaan, Flick sanoi Skyn haastattelussa pelin jälkeen.

– Selvisimme alun rynnistyksestä myös onnen avulla. Joskus kaikki ei suju ihanteellisesti. Olemme kuitenkin kaikki onnellisia, sillä olemme finaalissa!

Bayern on nyt voittanut kauden kaikki kymmenen Mestarien liigan otteluaan. Lukema on yhden Mestarien liiga -kauden uusi voittoennätys, vaikka puolivälierät ja välierät pelattiin yksiosaisina. Aiempaa ennätystä piti nimissään kaudella 2002-2003 yhdeksän peliä voittanut FC Barcelona.

Erityiskiitoksen Flick jakoi pelin kaksi ensimmäistä maalia tehneelle Serge Gnabrylle. Ensimmäinen osumista oli upea kaukolaukaus.

– Serge vei meidät yksilösuorituksellaan johtoon. Se antoi meille turvaa. Hän tekee sellaisia juttuja usein harjoituksissa. Hänellä on molemmilla jaloilla valtavan hyvä laukaus.

Bayernin vire jatkuu kerta kaikkiaan erinomaisena. Se on nyt voittanut 20 kilpailullista ottelua putkeen, tehtyään niissä 67 maalia. Tappiottomien pelien sarja on jo 29 pelin mittainen (28 voittoa, yksi tasapeli).

Huiman voittoputkensa ansiosta Bayern lienee ennakkosuosikki sunnuntain finaalissa PSG:tä vastaan, mutta Flick muistuttaa Neymarin ja Kylian Mbappén tähdittämän joukkueen vaarallisuudesta.

– Tiedämme, että PSG:llä on erittäin nopeita pelaajia. Meidän täytyy organisoida puolustuksemme vähän eri tavoin.

[readmore from=Mestarien-liiga]

– Vahvuutemme on lopulta se, kuinka asetamme vastustajan paineen alle. Uskon, että se onnistuu myös PSG:tä vastaan. Vaikka nopeat pallonriistot ovat vahvuutemme, tiedämme, että siinä on myös iso riskinsä. Tänään puolustimme pelin alussa ajoittain huonosti, Flick sanoo.

Hansi Flickistä ja PSG:n Thomas Tuchelista tulee viides ja kuudes saksalaisvalmentaja Mestarien liigan loppuottelussa. Aiemmin finaaliin ovat selvinneet Ottmar Hitzfeld (Borussia Dortmund, Bayern München), Jupp Heynckes (Real Madrid, Bayern München), Klaus Toppmöller (Bayer Leverkusen) ja Jürgen Klopp (Borussia Dortmund, Liverpool).

Lähde: Kicker