Brasilialainen supertähti Neymar on ehtinyt voittaa Mestarien liigan urallaan kerran – Barcelonassa kaudella 2014-2015. Neymar siirtyi Barcelonasta PSG:hen kesällä 2017, mutta ensimmäiset kaksi kautta toivat Mestarien liigassa tuplapettymyksiä – omien loukkaantumisten ja PSG:n putoamisten takia.

Nyt Neymar pääsee joukkueineen tavoittelemaan Mestarien liiga -gloriaa, sillä PSG kaatoi tiistaisessa välierässä RB Leipzigin maalein 3-0. Neymar itse sai sekä puolivälierässä että välierässä useita hyviä maalipaikkoja, mutta ei ole saanut nimeään tulostaululle. Leipzigia vastaan hän osui kahdesti tolppaan. Ehkä supertähti säästää maalejaan finaaliin?

Squawka

@Squawka
Neymar has attempted 10 shots in the last two Champions League games against Atalanta and RB Leipzig:

❍ 2 shots on target
❍ 1.6 Expected Goals
❍ 0 goals

Saving them for the #UCLFinal

Pelin jälkeen Neymar otti voitosta ilon irti. Hän latasi Instagram-stooreihinsa kuvan itsestään huvijahdilla kädessään Red Bullin muki – saksalaisseuran omistavaan tahoon viitaten. Kuvan tekstiksi Neymar kirjoitti ”Pai ta na final”, ”Olen finaalissa”.

PSG:n toisen maalin syöttänyt Neymar juhli myös finaalipaikkaa railakkaasti tutkaparinsa Kylian Mbappén kanssa pukukopissa.

TNT Sports BR

@TNTSportsBR
O PAI TÁ ON E TÁ NA FINAL! O Ney tá pouco feliz, imagina! #CasaDaChampions #SuperAgosto #Neymar

Crédito: @neymarjr

Brittimediassa nousi pelin jälkeen esille huhu, jonka mukaan Neymar voisi joutua finaalissa pelikieltoon. Syynä tähän olisi se, että hän vaihtoi pelin jälkeen paitaa erään RB Leipzigin pelaajan kanssa.

Huhu on kuitenkin perätön. UEFA on kyllä määritellyt otteluihin tarkan protokollan koronaviruksen varalta, mutta säännöissä ei kielletä paidanvaihtoa rangaistuksen uhalla.

Suosituksen paidanvaihdon välttämisestä UEFA on kuitenkin antanut, mutta koska kyseessä ei ole ehdoton kielto, ei teko tule johtamaan pelikieltoon.

[readmore from=Neymar]

– Suosittelemme, etteivät pelaajat vaihda pelipaitojaan, protokollan pykälässä 14.8 todetaan.

Suositusta Neymar joka tapauksessa rikkoi, tai itse asiassa jopa kahta. Neymar oli lisäksi ainoa PSG:n pelaaja, joka ei käyttänyt kasvomaskia joukkueen bussin saapuessa hotellille. Myös maskin käytöstä on annettu joukkueille selkeät suositukset.

Lähde: AS