33-vuotiaasta Julian Nagelsmannista tuli tällä viikolla Mestarien liigan historian nuorin välieriin joukkueensa vienyt valmentaja. Finaaliennätys pysyy kuitenkin Didier Deschampsilla, sillä Nagelsmannin valmentaman RB Leipzigin taival katkesi välierässä 0-3 -tappioon PSG:lle. Deschamps oli 35-vuotias, kun hän valmensi AS Monacoa Mestarien liigan finaalissa vuonna 2004.

Paremmuudesta ei ottelussa ollut epäselvää, sillä PSG määräsi ottelun tahdin alusta lähtien. Tämän myönsi avoimesti myös Nagelsmann.

– Meidän on hyväksyttävä se, että vastustaja oli parempi kuin me. Alussa koimme vapaapotkusta takaiskumaalin ja myöhemmin menetimme hallinnan. Menetimme paljon palloja omalla kenttäpuoliskollamme, Nagelsmann totesi Skyn TV-haastattelussa.

– Kun toisella puoliajalla paransimme peliämme, he tekivät kolmannen maalin. Sen jälkeen kysyttiin luonnetta. Kyse oli siitä, ettemme romahtaisi, ja luulen, että onnistuimme siinä.

SPORF

@Sporf
🇩🇪 Julian Nagelsmann appreciation post:

🥉 Finished 3rd in the league,

❌ Only lost 7 games out of 47 games.

🇪🇺 Reached the #UCL Semi-Final.

👏 Still only 33.

Valmentajamaailman suurena nousevana kykynä pidetty Nagelsmann sanoi pelin jälkeen pelaajilleen olevansa ylpeä näiden otteista Mestarien liigassa. Paikka kilpailun pudotuspeleissä oli nuoren seuran ensimmäinen, ja finaalipaikkakin jäi vain yhden voiton päähän.

– Pärjätäksemme tällä tasolla monen asian täytyy toimia. Ne toimivat hyvin Atléticoa vastaan (puolivälierässä), mutta eivät PSG:tä vastaan. Täytyy myös sanoa, että PSG oli paljon parempi kuin Atlético.

Lähde: AS