Barcelonan laitahyökkääjää Ansu Fatia saattaa odota pitkäkin kuntoutusjakso polvivamman jälkeen.

Katalonialaisjätti on tiedottanut, että Fatilla on nivelkierukan repeämä vasemmassa polvessaan. Espanjan maajoukkuelaituri loukkasi itseään lauantaina sarjapelissä, kun Real Betisin puolustaja Aïssa Mandi taklasi häntä rangaistuspotkun arvoisesti. Fatia hoivattiin kentällä pitkään, ja hän pelasi vielä ensimmäisen puoliajan loppuun, mutta tauolla hänen paikkansa otti Lionel Messi. Barcelona voitti Betisin lopulta 5-2.

Barçan on odotettava vielä muutama päivä polven turvotuksen laskemista ennen kuin se päättää, miten Fatia hoidetaan. Kuntoutusjakson pituus riippuu muun muassa siitä, pitääkö polvi leikata. Toiveikkaimpien media-arvioiden mukaan Fati on sivussa tositoimista vain kuukauden tai kaksi, mutta Marcan haastatteleman tohtori Ripollin mukaan teinitähden toipuminen voi kestää 3-5 kuukautta.

Fati täytti lokakuun lopussa vasta 18 vuotta, mutta hän pelaa jo isossa roolissa tähtiä vilisevässä Barcelonassa. Kuluvalla kaudella hän on pelannut Barçassa kymmenen ottelua tehden niissä yhteensä viisi maalia ja syöttäen neljä. Fati on Barcelonan kaikkien aikojen toiseksi nuorin debytantti, minkä lisäksi hän on nuorin maalintekijä niin Barcelonan kuin Espanjan A-maajoukkueen paidassa sekä Mestarien liigan historiassa.

FC Barcelona

@FCBarcelona
LATEST NEWS ‼ Tests carried out this afternoon have shown that Ansu Fati has an internal meniscus tear in his left knee. The treatment to be followed will be determined in the coming days.