Yle näyttää naisten vuoden 2023 MM-kisat

© Kuva: Getty Images

Yle ja Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA ovat solmineet sopimuksen vuoden 2023 naisten MM-kisojen näyttämisestä Ylellä.

Vuoden 2023 MM-turnaus järjestetään Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Se on joukkue- ja ottelumäärältään isompi kuin aiemmat naisten MM-kisat. Mukana on 32 joukkuetta ja otteluita pelataan yhteensä 64. Vuoden 2019 MM-turnauksessa joukkueita oli 24 ja otteluita 54.

Hallitseva maailmanmestari on Yhdysvallat, joka kaatoi Hollannin loppuottelussa 2-0 Megan Rapinoen ja Rose Lavellen maaleilla.

– Viime vuoden MM-kisat Ranskassa nousivat valtaisaksi ilmiöksi maailmanlaajuisesti ja synnyttivät Megan Rapinoen kaltaisia megatähtiä. Myös Suomessa tapahtui kisojen aikana huomattava muutos asenteissa ja katsojaluvuissa. Tarjosimme naisten MM-kisat miesten arvokisoista tutulla tavalla ja saimme runsaasti kiittävää palautetta. On hienoa päästä tarjoamaan suomalaisille jatkossakin suuria elämyksiä ja nuorille jalkapalloilijoille esikuvia, Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen kommentoi Ylen tiedotteessa.

– Pitkäaikainen kumppanimme FIFA arvostaa hyvin korkealle sitä näkyvää roolia, jonka Yle on ottanut naisten jalkapallon arvostuksen nostamisessa. Otamme tätä roolia mielellämme myös jatkossa, Ylen urheiluoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma sanoo.

Ylellä on oikeudet myös jalkapallon naisten vuoden 2022 EM-kisoihin, joihin Helmarit on todella hilkulla päästä. Ylellä näytetään myös jalkapallon miesten EM-lopputurnaukset vuosina 2021, 2024 ja 2028 sekä MM-lopputurnaus vuonna 2022.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.