Juventuksen yhdeksän vuotta jatkunut mestaruusputki katkesi Serie A:ssa virallisesti sunnuntaina. Vaikka Internazionale pelasi oman 34. kierroksen ottelunsa jo lauantaina, kruunattiin se sunnuntaina mestariksi, kun sarjassa toisena oleva Atalanta jäi 1-1-tasapeliin Sassuolon kanssa. Mestaruus varmistui näin jo neljä kierrosta ennen sarjan päätöstä.

Interin valmentaja Antonio Contelle liigamestaruus oli kaikkiaan uran kymmenes. Hän voitti pelaajana Serie A:n viidesti (kaikki Juventuksessa), ja valmentajana Juventuksessa kolmesti (vuosina 2012-2014). Lisäksi Conte valmensi Chelsean Valioliigan mestariksi neljä vuotta sitten. 51-vuotias Conte on ollut leimallisesti Juventuksen mies sekä pelaajana että valmentajana, mutta nyt hän luotsasi toisella kaudellaan Interin mestariksi.

Conte antoi kommenttejaan mestaruuden varmistuttua Rai 2 -kanavalle. Seuran palauttaminen mestaruuskantaan 11 vuoden tauon jälkeen tuntui valmentajasta äärimmäisen hyvältä.

– Menemme tänään nukkumaan erittäin tyytyväisinä saavutuksiimme. Olen onnellinen meidän puolestamme, kaikkien niiden puolesta, jotka tekivät Interistä taas voittavan joukkueen, ja fanien puolesta. Tunnemme olomme nyt varmasti paljon rennommiksi, Conte myhäili.

Interin mestaruus on oiva osoitus Conten ja Interin toimitusjohtaja Beppe Marottan yhteistyöstä. 64-vuotias Marotta toimi Juventuksen toimitusjohtajana vuosina 2010-2018, ja juuri hän palkkasi Conten seuran valmentajaksi toukokuussa 2011, tunnetun menestyksekkäin seurauksin. Marotta aloitti työt Interissä joulukuussa 2018, ja palkkasi puoli vuotta myöhemmin Conten taas valmentajakseen. Yhteistyö on nyt toiminut loistavasti kahdessa eri seurassa.

– Tämä on yksi urani tärkeimmistä menestyksistä. Minulle ei ollut helppo päätös tulla Interiin, koska joukkue ei missään tapauksessa ollut silloin kilpailukykyinen eikä sillä ollut resursseja voittaa mitään tärkeää, Conte kertoi.

– Lisäksi menin Juventuksen kilpailijaseuraan. Pelasin Juventuksessa monta vuotta, ja Juventus dominoi liigaa. Otin vastaan monta negatiivista aspektia. Hyväksyin kuitenkin haasteen innokkaana, ja nyt kova työ hyvitti kaikki ne uhraukset.

Conten mielestä vaikein pala Interille oli pudota Mestarien liigan pudotuspelien ulkopuolelle lohkovaiheen jälkeen. Joukkueeseen kohdistunut kritiikki oli hänen mielestään liiankin rajua.

– Se ei ollut helppoa. Meillä oli ryhmä poikia, joka ei ollut tottunut voittamaan. Hitsauduimme kuitenkin hyvin yhteen, otimme kritiikin vastaan, ja meistä tuli siten vieläkin vahvempia.

– Ylsimme tähän voittoon, koska pelaajat luottivat minuun. Näytin heille tietä ja he luottivat minuun täysin. Lopulta onnistuimme löytämään polun.

Siitä, jatkaako Conte edelleen Interissä, mestarivalmentaja ei halunnut juuri puhua. Huhujen mukaan Conte saattaisi olla halukas maisemanvaihtoon, jos Inter ei pysty sijoittamaan joukkueeseen riittävästi.

[readmore from=Conte-Antonio]

– Tällä hetkellä on tärkeintä nauttia Scudettosta. Emme tee sitä virhettä, että alkaisime jahdata huhuja palavereista tai mistään muustakaan.

– Saavutimme jotain poikkeuksellista, ja haluan nauttia siitä. Kaikesta muusta tarvittavasta ehtii puhua myöhemminkin.