EM-lopputurnaus potkaistaan perjantaina käyntiin. Italia ja Turkki iskevät yhteen kisojen avausottelussa.

Italia on A-lohkon suurin ennakkosuosikki. Turkin lisäksi Sveitsi ja Wales yrittivät haastaa Italiaa lohkovoitosta.

Viime EM-kisoissa Italia eteni Antonio Conten johdolla puolivälieriin, mutta hävisi rangaistuspotkukilpailun Saksalle. Arvoturnausmenestys on kiertänyt viime vuodet Italiaa.

Italia jäi vuoden 2010 MM-lopputurnauksessa alkulohkoon. Kahta vuotta myöhemmin Italia ylsi EM-finaaliin, jonka Espanja voitti 4-0. Vuonna 2014 Italia jäi jälleen MM-lopputurnauksessa alkulohkoonsa. Suurin nöyryytys tapahtui MM-karsinnoissa Venäjän kisoihin, kun Italia putosi jatkokarsinnassa Ruotsille ja jäi ulos MM-kisoista.

Nyt Italia lähtee Roberto Mancinin johdolla hakemaan menestystä EM-lopputurnauksesta.

Leonardo Bonucci vertasi Mancinia ja Contea maanantaisessa lehdistötilaisuudessaan.

– Edelliset EM-kisat sujuivat hyvin, vaikka meidät pudotettiin puolivälierissä. Toivottavasti Mancini voi johtaa meidät parempaan tulokseen. Conte on varmaan maailman paras motivaattori ja karismaattinen johtaja. Conten oli noustava esiin viime EM-kisoissa peittääkseen huonoja puoliamme.

– Mancinin alaisuudessa nautimme jälleen jalkapallosta. He ovat hyvin erilaisia valmentajia, mutta kummatkin ovat osoittaneet olevansa huippuluokkaa.

Italia pelaa kaikki lohkovaiheen ottelunsa Roomassa. Bonucci on innoissaan päästessään pelaamaan viimein kannattajien eteen. Stadio Olimpicolla nähdään noin 15 000 katsojaa.

– Kun kannattajat ovat paikalla, on kyse kuin eri urheilulajista. On upeaa päästä pelaamaan kannattajien edessä. Viimein voimme pelata ottelun, jossa on noin paljon yleisöä. Tunnelma on varmasti katossa ja haluamme antaa hyvän tuloksen kannattajillemme.

Lähde: Corriere dello Sport