Zinédine Zidane on valmis odottamaan Ranskan miesten maajoukkueen päävalmentajan pestin vapautumista, kertoo L’Equipe.

Zidane on parhaillaan vailla töitä jätettyään Real Madridin viime kauden päätteeksi. Ranskalaislähteiden mukaan hänen selkein tavoitteensa on nousta kotimaansa A-maajoukkueen käskyttäjäksi.

Ranskan tämänhetkisellä päävalmentajalla Didier Deschampsilla on sopimus ensi vuonna pelattavan MM-turnauksen loppuun saakka. Deschampsin huhuttiin lyhyesti olevan potku-uhan alla Ranskan pudottua tämän kesän EM-kisoista neljännesvälierävaiheessa, mutta Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Noël Le Graët on vakuuttanut Deschampsin jatkavan joukkueen komennossa Qatarin kisoihin.

– Me tapasimme keskiviikkona ja selvitimme sen kolmessa minuutissa. Hän haluaa vahvasti jatkaa, ja sitä minäkin haluan. Mitään väittelyä ei ollut, kommentoi Le Graët Daily Mailin mukaan kysyttäessä Deschampsin jatkosta.

Qatarin kisat pelataan ensi vuonna 21. marraskuuta – 18. joulukuuta, joten Zidanen on odotettava vuoroaan vielä yli vuoden. Jos hän hyväksyisi nyt tarjouksen seurajoukkueelta, hänen olisi purettava sopimuksensa kesken kauden, jos hän mielisi Ranskan päävalmentajaksi heti Qatarin kisojen jälkeen.