Hallitseva Serie A:n mestari Internazionale tiedotti torstaina erittäin tärkeästä jatkosopimuksesta. Argentiinalaishyökkääjä Lautaro Martínez pani nimensä viisivuotiseen jatkosopimuspaperiin, joka ulottuu siis aina kauden 2025-2026 loppuun.

24-vuotias Martínez on edustanut Euroopassa toistaiseksi ainoastaan Interiä. Aiemmin hänen kintereillään oli ahnaasti muun muassa Barcelona, ja viime aikoina häntä oltiin huhuttu ainakin Arsenaliin ja Tottenhamiin. Nyt näille huhuille voi kuitenkin laittaa ainakin joksikin aikaa pisteen.

– Olen todella iloinen, että pysyn tässä seurassa vielä monien vuosien ajan. Nähdään stadionilla! Forza Inter, Lautaro kirjoitti sometilillään sopimuksen julkistuksen jälkeen.

Lautaro Martínez teki aikuisten pääsarjadebyyttinsä marraskuussa 2015, kun hän pelasi ensi kerran Argentiinan pääsarjassa Racing Clubin riveissä 18 vuoden iässä. Lautaro tuli tuolloin kentälle Inter-ikoni Diego Militon tilalle.

Joulukuussa 2017 Lautaron huhuttiin olevan lähellä siirtoa Atlético Madridiin, ja hän kävikin jopa seuran lääkärintarkastuksessa. Lopulta ensimmäiseksi – ja toistaiseksi ainoaksi – seuraksi Euroopassa valikoitui kuitenkin Inter, johon lempinimellä ”El Toro” (”Härkä”) tunnettu Martínez siirtyi kesällä 2018.

Nyt Lautaro Martínez on pelannut Interissä 144 virallista ottelua, joissa hän on tehnyt 54 maalia ja syöttänyt 21. Serie A -saldo on 42 maalia 109 ottelussa. Kun Inter voitti viime kaudella Scudetton, teki Lautaro sarjaotteluissa 17 maalia ja syötti kuusi. Tämän kauden saldo on toistaiseksi viisi maalia yhdeksässä Serie A -ottelussa.

Lautaro Martínez on myös Argentiinan A-maajoukkueen runkopelaajia. 33 maaottelussa hän on osunut maalipuiden väliin 17 kertaa. Vuosi 2021 oli Lautarolle kahden ison mestaruuden vuosi, sillä Argentiinan paidassa hän juhli Copa Américan voittoa.