Huuhkajat jatkaa MM-karsintoja ensi lauantaina, kun Helsingin Olympiastadionilla vastaan asettuu Ukraina.

Suomi on aloittanut karsinnat yhdellä voitolla ja tappiolla sekä kahdella tasapelillä. Ukrainalla on kasassa sama pistemäärä (5), mutta se on päätynyt kaikissa karsintaotteluissaan tasapeliin.

[readmore from=Huuhkajat]

Viime maaliskuussa Huuhkajat pelasi Ukrainan vieraana 1-1-tasapelin, kun Norwichin tähtihyökkääjä Teemu Pukki iski Suomen tasoituksen viime hetken rangaistuspotkusta. Pukki odottaa myös tulevasta kohtaamisesta vaikeaa koitosta.

– Siitä on vähän aikaa, kun niitä vasta pelattiin. Todella vaikeeta oli. He olivat todella hyviä ja olimme hankaluuksissa, kommentoi Pukki maanantaina maajoukkueen lehdistötilaisuudessa.

– Heiltä puuttuu nyt tärkeitä pelaajia ja heillä on uusi valmentaja. Eli emme tarkasti tiedä, mitä vastaan tulee. Onneksi laadukas taustajoukkomme on tutustunut heihin ja ehdimme tässä käydä nyt Ukrainan pelaamista läpi. Kotipeli on silti eri juttu kuin vieraissa. Nyt pitää rohkeammin hakea voittoa.

– Pääsemme Ukraina-peliin todella hyvästä tilanteesta. Olemme tasapisteissä ja meillä on peli vähemmän pelattuna. Ja tietysti pääsemme kotiyleisön eteen. Ei tämä peli silti ole sellainen, että sillä voittaisimme tai häviäisimme vielä isossa kuvassa. Sarjatilanteeseen ei muutenkaan kannata liikaa keskittyä. Pitää aina keskittyä vain siihen seuraavaan peliin.

Maaliskuussa isketty maali Ukrainaa vastaan on Pukin viimeisin osuma maajoukkueessa. Sen jälkeen hän on pelannut Huuhkajien riveissä seitsemässä ottelussa maaleitta, kun EM-kisoja edeltäneet ystävyysottelut lasketaan mukaan. Tähtihyökkääjä toivoo kuivan putken päättyvän mahdollisimman pian.

– Hyökkääjien tehtävä on tehdä maaleja ja kova halu on auttaa Huuhkajia maaleillaan. Onneksi Jolle (Joel Pohjanpalo) on nyt tehnyt niitä todella tärkeitä maaleja meille. Tietenkin sitä itse janoaa päästä maalien makuun Olympistadionilla nyt myös.

Ukraina-pelin jälkeen Suomi jatkaa MM-karsintoja ensi viikon tiistaina Kazakstanin vieraana.