Barcelonan toppari Gerard Piqué on reagoinut poikkeuksellisella tavalla väitteisiin, joiden mukaan hän tienaa hurjia summia talousvaikeuksista kärsivässä Barcelonassa.

Monet Barçan pelaajat ovat suostuneet palkanalennuksiin auttaakseen seuraa vaikean tilanteen keskellä. Kapteenistoon kuuluva Piqué, 34, toimi viime kesänä samoin.

Esport3-kanavan juontaja Lluis Canut suututti Barcelonan perinpohjaisesti, kun hän esitti Onze-ohjelmassa väittämiä joukkueen kokeneempien pelaajien, kuten Piquén, Sergio Busquetsin ja Jordi Alban, palkoista.

Canut kertoi muun muassa, että Piqué on seuran parhaiten tienaava pelaaja, jonka palkka ennen palkanalennusta oli 28 miljoonaa euroa. Juontajan mukaan toppari laskutti kuitenkin Barcelonalta koko summan lojaaliusbonuksen avulla.

Tästä tuohtuneena Piqué kumosi Canutin väittämän sosiaalisessa mediassa lataamalla palkkatietonsa Twitteriin. Topparin mukaan julkaisussa näkyy 50 prosenttia hänen palkastaan, 2 328 884 euroa, jotka hän kertoo saaneensa 30. joulukuuta.

– Vähän kunnioitusta, lisäsi Piqué viestiinsä, joka oli osoitettu Canutille.

Myös Barcelona tuomitsi Canutin väittämät virallisessa tiedotteessaan.

– Seura ei ole missään tapauksessa toimittanut tietoja tiettyjen ykkösjoukkueen pelaajien palkoista, ja niiden alkuperä on tuntematon.

– Pidämme sopimattomana, epäammattimaisena ja vilpillisessä mielessä toimimisena, kun tällaista tietoa tarjotaan totuudenmukaisena, ja pahoittelemme, että tällaista tietoa annetaan, mikä vaikuttaa, totta ollessaan, pelaajien henkilökohtaisiin oikeuksiin, jotka ansaitsevat korkeimman luottamuksellisuuden.

Voit katsoa Piquén twiitin alta. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ LINKISTÄ.

Gerard Piqué

@3gerardpique
Personatges com aquest cobrant d’una televisió pública per defensar els seus amics. Aquí tens el 50% de la meva nòmina cobrada a 30 de desembre. Respecta’t una mica.

Onze

@OnzeTv3
💥💥 Tres dels capitans, Piqué, Busquets i Alba, són els jugadors que més cobren al Barça

📺 Lluis Canut desvela a #OnzeE3 els sous més alts del primer equip

▶️ esport3.cat/directe