HIFK pelasi lauantaina veikkausliigakautensa ensimmäisen kotiottelun, kun se isännöi Töölössä IFK Mariehamnia. Ottelu päättyi lopulta 1-1 -pistejakoon.

HIFK:n peliesitys oli pitkälti odotusten mukainen. Parhaillaan ilman päävalmentajaa oleva joukkue oli pallollisessa pelissä vaikeuksissa avausjaksolla, mutta toisaalta IFK Mariehamnin pelinrakentelu oli yhtä ideaköyhää.

Ottelun puhuttavin välikohtaus nähtiin toisella jaksolla, kun IFK Mariehamnin brasilialaishyökkääjä sai kaksi varoitusta vain muutaman minuutin sisällä.

Aluksi Dé rikkoi typerästi HIFK-vahti Betoa ja sai tilanteesta keltaisen kortin. Vain kolmea minuuttia myöhemmin Dé taklasi rumasti myöhässä HIFK:n Pipe Sáezia ja tuomari palkitsi hänet toisella varoituksella.

IFK Mariehamnille kyseessä oli kauden toinen tasapeli. Myös sarjakauden avausottelussaan FC Lahtea vastaan se joutui pelaamaan loppuhetket vajaalla, kun Eero Tamminen sai punaisen kortin vartti ennen päätösvihellystä.