Portugalin pääsarjaa johtava Porto teki maan sarjahistoriaa sunnuntaina, kun se voitti Vitória Guimarãesin vieraskentällä 1-0.

Kyseessä oli Portolle jo 57. perättäinen tappioton sarjaottelu. Kyseessä on Portugalin pääsarjahistorian ennätys.

Porto hävisi edellisen kerran sarjaottelun lokakuussa 2020 Paços de Ferreiralle. Edellisestä tappiosta on siten kulunut jo puolitoista vuotta. Sen jälkeen 57 sarjaottelusta tuloksena on 46 voittoa ja 11 tasapeliä.

Portugalin pääsarjan entinen tappiottomien otteluiden ennätys oli Benfican nimissä. Benfica pelasi vuosina 1977-79 yhteensä 56 peräkkäistä tappiotonta sarjaottelua.

Porto johtaa sarjaa kuuden pisteen erolla Sportingiin. Maan suurimpana seurana tunnettu Benfica pelaa kotimaan kentillä suorastaan surkeaa kautta ja on kolmantena jopa 15 pisteen päässä Portosta.

Porto ja Benfica ovat dominoineet mielin määrin Portugalin pääsarjaa viime vuodet, mutta viime kaudella Benfican paikallisvastustaja Sporting kruunattiin mestariksi 20 vuoden tauon jälkeen.

Porto saa keskittyä loppukauden ajan ainoastaan sarjaotteluihin, sillä Lyon pudotti joukkueen Eurooppa-liigan neljännesvälierissä. Sporting putosi Mestarien liigan neljännesvälierissä Manchester Citylle. Benfica on sen sijaan vielä mukana Mestarien liigassa, vaikka se tosin hävisi puolivälierien avausosan Liverpoolille 1-3.