Robert Lewandowskin siirtyminen Bayern Münchenistä Barcelonaan otti aikansa, ja jäi varmasti kaivertamaan bundesliigaseuran piirissä. Puolalainen kommentoi asiaa Bildille siirron varmistuttua.

– Halusin pelata Bundesliigan lisäksi toisessa sarjassa. Se päätös oli tehty jo kauan sitten. Haluan painottaa että se oli elämäni vaikein päätös. Halusin asua vielä jossain muualla, kokea perheineni jotain uutta.

Sekä perheen että pelaajan oman uran kannalta vaihtoehtoja uusille haasteille ei enää ollut.

– Tyttäreni Klara menee kouluun ensi vuonna, joten päätös oli tehtävä nyt. Se oli tehtävä nyt tai ei koskaan, kyse oli kerran elämässä eteen tulevasta mahdollisuudesta. Olen pian 34-vuotias, mutta tunnen itseni vahvaksi niin fyysisesti kuin henkisesti. Barcelona näki asian samoin.

Bayern-legendan asema pitkässä juoksussa tuskin isossa kuvassa täysin unohtuu, vaikka nyt katkeruutta ilmoilla olisikin.

– Vietin seurassa kahdeksan uskomatonta vuotta. Toivon, että kun saamme vähän etäisyyttä, viimeisten parin viikon tapahtumat voidaan unohtaa. Molemmin puolin tapahtui tarpeettomia asioita. Tärkeintä on kuitenkin se, mitä saavutimme yhdessä; mestaruuksia, voittoja.