Italiasta tulevien lehtitietojen perusteella Valioliigan jättiläiset tarkkailevat Rafael Leãon työtilanteen kehittymistä. Leãon oikeudet omistaa hallitseva Italian mestari AC Milan. Serie A nimesi hänet viime sarjakauden arvokkaimmaksi pelaajaksi. Jos laitahyökkääjän räjähdysmäinen kehitys jatkuu, voidaan ilman epäilystä puhua supertähdestä.

Leãon, 23, nykyinen sopimus kestää kesäkuuhun 2024. Vuonna 2019 solmittu kontrahti takaa hänelle puolentoista miljoonan euron vuositulot, mikä ei ole enää linjassa hänen nykyisten meriittiensä kanssa. Gazzettan mukaan Milan olisi valmis nostamaan Leãon palkan kuuteen miljoonaan euroon. Samalla hänen ulosostohintansa pudotettaisiin 90–100 miljoonaan euroon nykyisestä 150 miljoonasta.

Paremmista ehdoista huolimatta jatkosopimusneuvottelut eivät ole edenneet. Varoja Leão tarvitsee, sillä hän on portugalilaisseura Sportingille velkaa 16,5 miljoonaa euroa. Velka on peräisin vuodelta 2018, jolloin hän hyvästeli seuran omin luvin fanien hyökättyä edustusjoukkueen harjoituskeskukseen.

Gazzetta dello Sport kertoi keskiviikkona, että Chelsea on toistaiseksi ainut seura, joka on tehnyt kyselyjä Leãosta. Vaikka kolmannet osapuolet eivät ole esittäneet virallisia tarjouksia, Corriere dello Sport vahvistaa, että sekä Chelsea että Manchester City valvovat keskustelujen etenemistä. Neuvotteluissa Leãon etua valvoo Jorge Mendes yhdessä toisen asianajajan kanssa. Milanissa pelätään Franck Kessién tapauksen toistumista. Kessié jäi Milaniin odottamaan sopimuksensa umpeutumista ja solmi tänä kesänä rahakkaan sopimuksen Barcelonaan.