Kun harkinnassa on vakuudeton laina, kannattaa lainatarjoukset aina kilpailuttaa. Vakuudettomien lainojen kilpailuttaminen on nopeaa ja kilpailuttamisen avulla voi saavuttaa jopa satojen eurojen säästön lainan takaisinmaksun aikana.

Jokainen rahoituslaitos hinnoittelee lainat ja palvelut oman hinnastonsa mukaisesti. Tämän johdosta lainan hakija voi saada hinnan osalta hyvin erilaisia lainatarjouksia eri pankeilta. Kilpailuttamisen tarkoituksena on pyytää tarjouksia mahdollisimman monelta lainanmyöntäjältä. Vertailemalla näitä tarjouksia on mahdollista löytää niiden joukosta edullisin ja hyödyntää se.

Lainanvälittäjä auttaa kilpailuttamaan lainatarjoukset

Lainanvälittäjä tarjoaa hakijoille maksuttomia palveluita, joiden tarkoituksena on auttaa löytämään paras mahdollinen lainatarjous. Jos pankit haluaa kilpailuttaa itse, joutuu täyttämään erikseen hakemuksen jokaisen pankin sivuilla. Hyödyntämällä lainanvälittäjän palveluita säästää huomattavasti aikaa ja vaivaa, kun hakemukset lähetetään hakijan puolesta kaikille lainanvälittäjän yhteistyökumppaneille.

Täyttämällä vain yhden hakemuksen sivuilla Rahalaitos välittää sen yhteistyökumppaneilleen. Lainatarjouksia saa hetkessä ja niitä pääsee vertailemaan keskenään. Näiden joukosta kannattaa yleensä valita edullisin, jolloin on mahdollista saavuttaa säästöä lainan takaisinmaksun aikana. Mikäli lainasumma on isompi, voi säästöä syntyä jopa satoja euroja lainan takaisinmaksun aikana.

Lainoja vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon

Kun vertaillaan lainoja, on ensiarvoisen tärkeää kiinnittää huomiota tarjousten todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut, jotka vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin.

Lainatarjouksesta ilmenee aina lainan korkoprosentti. Tämän lisäksi lainaan kuuluu yleensä kuitenkin myös muita kustannuksia, joita voivat olla esimerkiksi lainan avausmaksu, tilinhoitomaksu, nostopalkkio sekä mahdollinen laskutuslisä. Nämä muut kulut voivat vaikuttaa olennaisesti lainan kokonaiskustannuksiin, eikä edullisin laina ole aina se, jonka korkoprosentti on matalin.

Todellinen vuosikorko huomioi lainan koron lisäksi myös kaikki nämä muut kustannukset ja on siksi paras mittari lainojen vertailussa. Lainatarjouksissa tulee ilmoittaa aina myös todellinen vuosikorko ja sen avulla on helppo vertailla tarjouksia lainanvälittäjän palvelussa.

Vakuudeton laina käytetään arjen kulutukseen tai isompiin hankintoihin

Vakuudetonta lainaa käytetään usein arjen kulutukseen, matkailuun tai isompiin hankintoihin. Vakuudettoman lainan hakeminen ei edellytä erillisten vakuuksien tai takaajien asettamista, mikä tekee hakuprosessista nopeaa. Päätös lainan myöntämisestä tehdään hakijan maksukyvyn perusteella ja lainaa on yleensä mahdollista saada edullisemmalla korolla silloin, kun hakijalla on hyvät edellytykset hoitaa sen takaisinmaksu.

Lainaa hakiessa ei tarvitse tehdä erillistä selvitystä siitä, mihin lainasumman aikoo käyttää. Vakuudetonta lainaa haetaankin moneen eri tarkoitukseen. Sen voi käyttää muun muassa isomman tai pienemmän remontin toteuttamiseen, auton rahoitukseen, häiden järjestämiseen tai vaikka matkailun rahoittamiseen. Vakuudetonta lainaa voidaan käyttää myös arjen kulutukseen, jolloin sillä voidaan tehdä isompia hankintoja tai paikata väliaikaista kassavajetta.

Vakuudeton laina kannattaa aina kilpailuttaa, jotta löytää edullisimman lainatarjouksen hyödynnettäväksi. Näin on mahdollista saavuttaa parhaimmillaan huomattava säästö lainan takaisinmaksun aikana. Lainan kilpailuttaminen on helppoa hyödyntämällä lainanvälittäjän maksutonta palvelua.