Benjamin Källmanin ensimmäinen kausi Puolassa Cracovian paidassa jätti positiivisen maun Huuhkajien hyökkääjälle. Peliaikaa kertyi ja suomalaisen vahvuudet istuivat joukkueen pelitapaan.

Källman, 24, siirtyi Puolaan heinäkuussa 2022 päätettyään sopimuksensa FC Interin kanssa. 34 pääsarjaotteluun syntyi kuusi maalia.

– Omat vahvuudet tuli esille. Puolassa on aika fyysistä ja suoraviivaista peliä. Se sarja on itsessään dynaaminen ja hyviä yksilöitä löytyy, Källman arvioi SuomiFutis-sivustolle Huuhkajien mediatilaisuudessa.

Myös paikallinen kannattajakulttuuri on tehnyt Källmaniin vaikutuksen. Paikallisten intohimo tukea joukkuetta ja tunnelma stadionilla herättää arvostusta suomalaishyökkääjän silmissä.

– Koen, että siellä on tosi intohimoista meininkiä. Periaatteessa koko stadion on sitä fanipäätyä ja luomassa tunnelmaa, Källman kehui.

– Kotipelien jälkeen käymme aina myös kättelemässä nuoremmat kannattajat heidän päädyssään. Siinä on molemminpuolista kunnioitusta.

Källman valmistautuu seuraavaksi Huuhkajien tuleviin EM-karsintojen kotiotteluihin. Suomi kohtaa perjantaina Slovenian ja maanantaina San Marinon Helsingin Olympiastadionilla.

Joni Ahokas, Helsinki
Twitter: @AhokasJoni

LUE MYÖS!