Barcelona sai tylyn viestin eilen lauantaina: brasilialaislegenda Neymar ei ole innostunut palaamaan entisen työnantajansa leipiin. Toimittaja Shay Lugassi ilmoitti eilen itsevarmana, että Neymarin siirto Barcelonaan on kokonaan poissa pöydältä, kun mietitään tämän tulevaa osoitetta.

Paris Saint-Germain on valmis myymään Neymarin kesän siirtoikkunassa. Hän ei pelannut PSG:n kauden avausottelussa FC Lorientia vastaan.

Fabrizio Romanon mukaan Saudi-Arabian suurseura Al-Hilal on tehnyt Neymarista ”tärkeän” tarjouksen. Jotkut sisäpiiriin kuuluvat lähteet ovat kuvanneet tarjousta ”valtavaksi”.

Neuvotteluja osapuolten välillä on käyty viime tunteina yksityiskohtien tarkentamiseksi. Neymarin kerrotaan olevan hyvin kiinnostunut mahdollisuudesta päästä käsiksi mielikuvituksellisiin rahalukuihin.

Lue myös: Brasilialaisfani ohjaa kaiken omaisuutensa perinnöksi Neymarille: ”Ahneus ei aja häntä eteenpäin”

Al-Hilalilla on jo valmiiksi yksi Aasian vahvimmista joukkueista. Se teki aiemmin tänä kesänä mottipäiset tarjoukset myös Kylian Mbappélle ja Lionel Messille, jotka kuitenkin hylkäsivät tarjoukset. Heidän palkkakuluillaan Al-Hilal olisi rikkonut kaikki ennätykset. Esimerkiksi Mbappén kausipalkka olisi kohonnut vähintään 700 miljoonaa euroon, media arvioi.

Maailmalla huippujalkapallon kehityksen laajana kuvana on ollut Saudi-Arabian liigan taloudellisen mahdin lisääntyminen.

Saudiseurat ovat olleet aktiivisia kaupankävijöitä erityisesti tänä vuonna. Vallitsevaan kehitykseen liittyy olennaisesti Saudi-Arabian hallinnon vaikutusvallan kasvu maan merkittävimpien seurojen taustalla.