Helmarit voitti perjantaina Kroatian Nations Leaguessa 3-0 Helsingissä.

Suomi siirtyi johtoon jo kuudennella minuutilla, kun Natalia Kuikan keskitys tavoitti Linda Sällströmin, joka pääsi puskemaan A-maajoukkueuransa 57. osuman.

Avausjakso oli muutenkin täysin Helmarien hallinnassa, mutta tauolle lähdettiin vain yhden maalin johdossa.

Peliä oli reilu tunti takana, kun Suomi tuplasi johtonsa. Heidi Kollasen keskitykselle ei löytynyt suomalaista jatkajaa, mutta Kroatian Kristina Nevrkla ohjasi pallon epäonnisesti omaan maaliinsa.

Ottelussa pelattiin jo lisäaikaa, kun Suomi laittoi loppulukemat taululle. Eveliina Summasen loistosyöttö vapautti linjan taakse Sanni Franssin, joka ujutti pallon etukulmasta sisään.

Kroatialle ei lopulta kirjattu koko ottelussa yhtään maalintekoyritystä.

Suomi johtaa perjantain tulosten myötä lohkoaan viiden pisteen erolla Slovakiaan ja on siten kovaa vauhtia matkalla Nations Leaguen A-divisioonaan. Kroatia ja Suomi kohtaavat Nations Leaguessa uudestaan ensi tiistaina Šibenikissä.

Perjantain Kroatia-peli oli samalla Helmareiden 50-vuotisjuhlaottelu. Paikalla oli yli 7 000 henkeä, mikä on Helmarien uusi yleisöennätys arvokisojen ulkopuolella.

Nations League B-divisioona – lohko 2
#JoukkueOVTHMP
1Suomi FIN651018-216
2Kroatia CRO63035-109
3Slovakia SVK62227-88
4Romania ROU60151-111

Helmarit

@HelmaritFI
Kolmas peli, kolmas voitto! 🔥

#Helmarit jatkaa lohkokärjessä puhtaalla pelillä - KIITOS yli 7000-päiselle ennätysyleisölle ikimuistoisesta illasta! Oi Suomi on! 💙🤍

#FINCRO #MeOlemmeSuomi #UWNL

Linkki twiittiin.