Huuhkajien kapteenin Lukas Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen on historiallisessa lennossa Saksan Bundesliigassa.

Leverkusen voitti lauantaina Werder Bremenin vieraskentällä 3-0 ja nousi takaisin sarjan piikkipaikalle, ohi Bayern Münchenin.

Xabi Alonson luotsaama Leverkusen on nyt aloittanut sarjakautensa 11 voitolla ja yhdellä tasapelillä. BBC:n mukaan yhtä vahvaan kauden aloitukseen on aiemmin pystynyt vain Bayern kaudella 2015-16.

Leverkusen ja Bayern ovat Bundesliigan ainoat joukkueet, jotka eivät ole vielä tällä kaudella taipuneet tappioihin. Kärkikaksikon välillä on 12 kierroksen jälkeen vain kaksi pistettä.

Die Werkself saa kiittää huippuvireestään päävalmentajaansa Alonsoa, 42, jota on huhuttu Leverkusenin suoritusten takia jo isompiin ympyröihin.

Alonso otti vetovastuun joukkueesta viime vuoden lokakuussa korvaten Gerardo Seoanen, jonka johdolla Leverkusen oli kahdeksan kierroksen jälkeen Bundesliigassa viimeistä edellisenä. Ennen Leverkusenia Alonso oli valmentanut Real Madridin junioreita ja Real Sociedadin kakkosjoukkuetta.

Espanjalaisluotsi käänsi Leverkusenin kurssin täysin. Hän johdatti joukkueen kuudenneksi ja siten mukaan tämän kauden Eurooppa-liigaan.

Kesän jälkeen Bayer Leverkusen ei ole hävinnyt vielä yhtään peliä missään kilpailussa. Se johtaa myös Eurooppa-liigan lohkoaan puhtaalla pelillä ja on selvittänyt tiensä jatkoon Saksan Cupissa kahdelta kierrokselta.

Leverkusenin kapteeninnauhaa kantava Hradecky, 34, on ollut tolppien välissä kauden jokaisessa sarjaottelussa sekä cupin ensimmäisellä kierroksella.

ESPN FC

@ESPNFC
ANOTHER 3-0 WIN FOR XABI ALONSO'S BAYER LEVERKUSEN 👏

- 18 games
- 17 wins
- 0 losses
- 62 goals scored
- 14 goals conceded
- Top of the Bundesliga
- Top of their Europa League group

What a job he's done 🔥

Linkki twiittiin.