Joel Pohjanpalo iski viime viikonloppuna hattutempun Andrea Pirlon valmentaman Sampdorian verkkoon Serie B:ssä.

Pohjanpalo valittiin Serie B:n viikonlopun kierroksen parhaaksi pelaajaksi.

Pohjanpalon, 29, edustama Venezia pelaa hienoa kautta Italian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Venezia on parhaillaan toisena Serie B:ssä. Kauden lopussa sarjataulukon kaksi parasta nousee suoraan Serie A:han.

La Gazzetta dello Sport haastatteli Huuhkajien hyökkääjää. Pohjanpalon mielestä Italiassa pelataan taktisempaa ja fyysisempää jalkapalloa kuin muualla.

– Täällä ottelut ovat todella taktisia. Italiassa jalkapallo on fyysisempää. Ulkomailla joukkueet prässäävät korkeammalta, mutta täällä joukkueet ovat kompakteja ja maalinteko on vaikeaa. Pidän muun muassa Atalantasta, joka pelaa eurooppalaisempaa jalkapalloa. Olen seurannut Atalantaa siitä lähtien, kun he kohtasivat Leverkusenin, Pohjanpalo viittasi toissa kauden Eurooppa-liigan pudotuspeleihin.

Maalinteon lisäksi Pohjanpalo keskittyy veneilyyn.

– Venetsiassa on upeita paikkoja. Joka päivä on jotain uutta nähtävää. Ikävöin Venetsiaa palatessani lomalta kotiin. Ostin normaalin veneen. Sitä on hienoa ohjata kanaaleissa ja käväistä saarilla. Onneksi vesitaksikuskit tunnistavat minut ja päästävät minut ohitse.

Pohjanpalo teki viime syksynä jatkosopimuksen Venezian kanssa. Sopimus ulottuu kesään 2027 asti. Pohjanpalo haluaa jäädä pitkäksi aikaa Veneziaan.

– Tiedän, miten outoja siirtomarkkinat ovat, mutta tunnen oloni jopa liian mukavaksi täällä. Päätin jäädä Venetsiaan, koska tunnen olevani kuin kotona. Menneisyydessä pelaajat edustivat pitkään samoja seuroja. Nykyään on liikaa siirtoja. Haluaisin nousta Venezian symboliksi. Koen olevani uskollinen seuraa ja kannattajia kohtaan. Mitä vanhemmaksi sitä tulee, niin arvostat enemmän asioita. Toivon jääväni Veneziaan pitkäksi aikaa. Tämä on oikea paikka minulle.

Pohjanpalo on tehnyt tällä kaudella 16 sarjaotteluun kahdeksan maalia ja antanut kolme maalisyöttöä. Viime kaudella kärki viimeisteli 19 maalia Serie B:ssä.

Lega B

@Lega_B
Una tripletta da centravanti vero, una prestazione da ©️apitano e trascinatore: 𝐉𝐨𝐞𝐥 𝐏𝐨𝐡𝐣𝐚𝐧𝐩𝐚𝐥𝐨 è l’MVP della 20ª giornata di #SerieBKT 🔝

Colleziona tutti i protagonisti della Serie BKT con Calciatori 2023-2024 ⚽️

LUE MYÖS