Bayer Leverkusen pelaa seurahistoriansa parasta kautta. 

Leverkusen johtaa Bundesliigaa kymmenen pisteen erolla Bayern Müncheniin ja on kovaa vauhtia matkalla kohti ensimmäistä Saksan pääsarjamestaruuttaan.

Leverkusen on myös edennyt Saksan cupin välieriin. Välierissä vastaan asettuu toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Fortuna Düsseldorf. Leverkusen on ainoa jäljellä oleva pääsarjajoukkue.

Leverkusen ei ole hävinnyt tällä kaudella otteluakaan. Ensimmäinen tappio oli kuitenkin enemmän kuin lähellä torstai-iltan Eurooppa-liigassa. Qarabag johti neljännesvälieräparia noin 20 minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä 4-2. Leverkusen nousi kuitenkin lisäajalla tasoihin ja lopulta voittoon.

Xabi Alonso oli jo valmistamassa puhettaan joukkueelle jatko-ottelua varten.

– Olimme valmistautuneet hyvin erityiseen ja tunteikkaaseen otteluun. Aloitimme ottelun hyvin, mutta sitten menetimme kontrolloin. Näin joukkueeni haluavan enemmän. Joukkueeni on todella nälkäinen ja sitten, kun teimme ensimmäisen maalin, onnistuimme kääntämään koko otteluparin. Sillä hetkellä itse valmistelin jo puhettani ennen jatko-ottelua. Onneksi emme tarvinneet sitä.

Patrik Schick iski Leverkusenille kaksi maalia lisäajalla. Hyökkääjä nostaa hattua Qarabagille.

– Haluan kehua Qarabagia. He pelasivat täysin eri tavalla verrattuna siihen, mihin olemme tottuneet Bundesliigassa. Se teki tästä otteluparista vaikean. Nyt odotamme innoissamme puolivälieriä. Meille on samantekevää, kenet kohtaamme. Voimme voittaa kenet tahansa.

Leverkusen kohtaa puolivälierissä West Hamin.

LUE MYÖS