Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen tähtipelaaja Moshtagh Yaghoubi on saanut synnyinmaansa Afganistanin jalkapalloliitolta kutsun maajoukkueen harjoitusleirille. 19-vuotias Yaghoubi ilmoitti asiasta Facebook-tilillään.

Afganistanin maajoukkue järjestää harjoitusleirin Qatarin Dohassa 10.-24.2. Leiri on valmistautumista toukokuussa Malediiveilla pelattavaan Aasian Challenge Cupiin. Challenge Cup on Aasian ”pienempien jalkapallomaiden” mestaruusturnaus, josta voi selvittää tiensä varsinaisiin maanosan mestaruuskilpailuihin. Turnaus järjestetään tänä vuonna viimeistä kertaa, sillä jatkossa Aasian mestaruuskilpailuissa pelaa 24 maata.

Nyt Suomen kansalaisuuden saaneella Yaghoubilla on edessään ankara harkinta, vastaako hän Afganistanin jalkapalloliiton kutsuun myöntävästi vai kielteisesti. Yaghoubi on pelannut Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa neljä ottelua, joissa hän on viimeistellyt kaksi osumaa. Parhaiten mies muistetaan komeasta vapaapotkumaalistaan Englannin verkkoon Pikkuhuuhkajien EM-karsintaottelussa.

Yaghoubi on pelannut viimeisten kausien ajan FC Hongan organisaatiossa. Kaudella 2013 hän teki Hongalle 24 Veikkausliiga-ottelussa kolme maalia.

Suomalaisen jalkapallon huippulupauksena pidetty Yaghoubi on paraikaa näytillä venäläisen suurseuran Moskovan Dynamon harjoitusleirillä.