Liverpoolilla on juuri nyt pullat erinomaisesti uunissa. Joukkue on Valioliigan kärjessä ja matkalla mestaruuteen. Tuleva Mestarien liigan paikka monen vuoden tauon jälkeen tuo joukkueelle sievoisen rahapotin ensi kaudella ja myös uskottavuutta siirtomarkkinoilla.

Hyvät eväät pidempiaikaiseen pysymiseen Englannin ja Euroopan kärkiseurojen joukossa ovat seuran hyppysissä, vahvistaa seurapomo Ian Ayre.

– On ollut hankalampaa siirtomarkkinoille, kun emme ole kilpailleet korkeimmalla tasolla. Meillä oli Luis Suarezin kanssa pieni ongelma viime kesänä, koska hän halusi pelata parhaita vastaan. Mestarien liigalla on aina merkityksensä, Ayer kertoi TribalFootball-sivuston mukaan.

– Olemme kuitenkin olleet onnekkaita, että olemme pystyneet tuomaan hyviä pelaajia tänne siitä huolimatta. Nyt ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Mestarien liigaan pääsy avaisi uusia ovia meille ja tekisi siirtomarkkinoilla työskentelystä hieman helpompaa.

Mestarien liigan paikka ei kuitenkaan tee siirroista helppoja ja joukkuetta pitää vahvistaa otteluiden määrän kasvaessa. Liverpool ei kuluvana kautena ole pelannut lainkaan europelejä.

– Vaikka astumme sen kynnyksen yli, on vielä useita muitakin seuroja, jotka haluavat samoja pelaajia. Tiedostamme täysin sen, että joukkueen pitää olla täysin erilainen ensi kaudella, kun pelaamme jälleen Euroopassa.