Tottenham Hotspurin manageri Tim Sherwood pelkää, että huippuvireeseen seurassa äityneen tanskalaistähden Christian Eriksenin pesti seurassa jää kauden mittaiseksi.

Tottenham on viime vuosina menettänyt suurimpia tähtiään, viimeksi Gareth Balen viime kesänä. Aiemmin kaupaksi suurempiin ympyröihin ovat käyneet mm. Luka Modric, Michael Carrick sekä Dimitar Berbatov.

Eriksen liittyi lontoolaisseuraan vasta viime elokuussa Amsterdamin Ajaxista 12 miljoonalla eurolla. Eriksen on tehnyt Valioliigassa tällä kaudella seitsemän maalia ja antanut maalinjohtaneen syötön yhdeksään.

Viikonlopun Tottenhamin 3-1-voitossa Fulhamista Eriksenin vapaapotkuista syntyi kaksi joukkueen maaleista.

Sherwoodin mukaan se fakta, että joukkue ei pääse Mestarien liigaan ensi kaudella, voi olla tekijänä tanskalaisen lähdössä.

– Olet aina peloissasi siitä, että joku saattaa tulla ja viedä yhden parhaista pelaajistasi. Christian on yksi heistä, Goal.com siteerasi englantilaisluotsia.

Tottenham oli tarkkaillut Erikseniä jo pidempään.

– Katsoin häntä jo Tanskan paidassa vuonna 2011 ja soitin (Tottenham-pomolle) Daniel Levylle kertoen, että meidän pitää hankkia hänet, silloin taustavalmentajana vielä toiminut Sherwood kertoi.

– En usko, että hän oli silloin saatavilla. Hän halusi käydä Ajaxin koulun läpi ja nyt näemme tulokset. Hän haluaa yhä kehittyä ja näemme sen seurassa jokainen päivä. Hän on 22-vuotias, mutta pelisilmä on kuin 35-vuotiaalla. Hän tietää milloin nopeuttaa ja milloin hidastaa peliä.