Valioliigan viikonloppuna voitolla aloittanut Arsenal pelasi nihkeän tasapelin Mestarien liigan karsinnassa.

Turkkilainen Besiktas tuli kovaa päälle kotikentällään ja sai useita maalipaikkoja heti ottelun alussa. Syöttelypelistään tunnetun lontoolaisryhmän peli ei toiminut epätasaisella nurmella lainkaan.

Besiktasiin kesällä Chelseasta siirtyneellä Demba Ba’lla oli 3-4 huippupaikkaa ottelussa. Hän oli yllättää Arsenalin jo heti aloituspotkusta, mutta kaukoveto meni maalivahdin torjunnasta ylärimaan ja takaisin kentälle.

Arsenalin hyökkääjä Olivier Giroud osoittautui myös yhtä kovaksi huippupaikkojen tuhlaajaksi. Mies sai mm. pari syöttöä avopaikkoihin noin viisi metriä maalista, mutta ranskalaiskärki ei osunut tilanteissa palloon.

Ramsey pihalle

Ottelun lopussa Arsenalin keskikenttämies Aaron Ramsey teki hölmön rikkeen repiessä vastustajalta vauhdin pois. Tuloksena toinen varoitus ja punainen kortti 80. minuutilla. Ramsey on siten myös sivussa toisesta osaottelusta joka pelataan viikon päästä keskiviikkona Lontoossa.

Viime hetkillä Arsenal oli tehdä arvokkaan vierasmaalin, mutta vaihdosta kentälle tulleen Alex Oxlade-Chamberlainin veto meni torjunnasta vain tolppaan.

Arsenal on tätä ennen pelannut 16 kertaa peräjälkeen Mestarien liigan lohkovaiheessa, mutta nyt edessä on täysi työ 17. kertaan.

Myös kahden suomalaispelaajan seurat olivat tulessa illan aikana. Lue tästä lisää heidän edesottamuksistaan.

Mestarien liigan playoff-parit, 1. osaottelut:

Tiistai:

Besiktas-Arsenal 0-0
Salzburg-Malmö 2-1 (1-0)
Napoli-Athletic Bilbao 1-1 (0-1)
FC Kööpenhamina-Leverkusen 2-3 (2-3)
Steaua Bukarest-Ludogorets Radgrad 1-0 (0-0)

Keskiviikko:

Maribor-Celtic
AaB-APOEL
Slovan Bratislava-BATE Borisov
LOSC Lille-FC Porto
Standard Liege-Zenit Pietari