Valioliigaan kärkipäähän povattu Arsenal on aloittanut kauden nihkeästi ja viikonlopun pelistä saldona oli viime hetken maalilla tullut kotitasapeli Hull Cityä vastaan.

Seuralla on ollut omat ongelmansa loukkaantumisten suhteen ja mm. lauantaina takalinjan nelikko oli ennennäkemättömässä kokoonpanossa, kun laitapakkina paremmin tunnettu Nacho Monreal oli topparina ja 19-vuotias Hector Bellerin debytoi Valioliigan avauskokoonpanossa oikeana pakkina.

Arsenalin urakointi jatkuu keskiviikkona Mestarien liigassa Anderlecht-ottelulla. Arsenal on aloittanut kisan voitolla ja tappiolla. Espanjan maajoukkuemies Monreal ei halua piiloutua loukkaantumisten taakse vaan vaatii itseltään ja muilta parempaa.

– Mestarien liiga on ykköskilpailu seurajoukkueille. Loukkaantumiset ovat haitta joukkueelle, mutta jos haluamme jatkoon on jokaisen ryhmässä on oltava parhaimmillaan. Emme aio käyttää loukkaantumisia selityksenä. Pelaajistossa on 25 miestä ja muiden on täytettävä aukot ja säilytettävä taso vaikka joku puuttuisikin.

– En ole itse pelannut paljon keskellä, olen enemmän laitapuolustaja. Otan kuitenkin sen tehtävän vastaan, minkä manageri minulle antaa ja teen parhaani.