Euroopan jalkapalloliitto (UEFA) informoi Palloliitolle maanantai-iltana (27.10.), että Bukarestissa 11.10. pelatun EM-karsintaottelun Romania-Unkari tapahtumat käsitellään UEFA:n kurinpidossa perjantaina 31.10. Alun perin päätös piti tehdä 27.10.

Mahdollinen rangaistus järjestyshäiriöistä on se, että Unkari joutuu pelaamaan tulevan kotiottelunsa Suomea vastaan tyhjille katsomoille. Kyseessä on perjantaina 14. marraskuuta pelattava EM-karsintaottelu.

Palloliitto ei spekuloi UEFA:n tulevilla kurinpitopäätöksillä, eikä normaalisti tiedota muista kuin Suomen Palloliittoa koskevista päätöksistä. Bukarestin tapahtumat ja A-maajoukkueen tuleva Unkari-ottelu ovat saaneet kuitenkin suuren mediahuomion, ja julkisuudessa on esitetty erilaisia olettamuksia kurinpidon lopputuloksesta.

1500 suomalaista lähdössä peliin

Palloliitto seuraa tilannetta ja informoi tarvittaessa kannattajia turvallisuuteen ja matkajärjestelyihin mahdollisesti vaikuttavista päätöksistä omissa kanavissaan, kun UEFA:n kurinpito on käsitellyt asian loppuun. Koska Palloliitto ei ole kyseessä olevan kurinpitokäsittelyn osapuolena, se ei voi vaikuttaa prosessin etenemiseen, eikä myöskään kommentoida tilannetta muuten kuin prosessin aikataulun osalta UEFA:n kolmansille osapuolille antamien tietojen pohjalta.

Noin 1 500 Huuhkajafania on hakenut lippuja marraskuun 14. päivä Budapestissa pelattavaan Unkari-Suomi-otteluun.

Kaikki Huuhkaja-uutiset, EM-karsintojen lohkotilanteen sekä otteluohjelman löydät Huuhkajat-erikoissivultamme.