Espanjalaisen jalkapallon asiantuntija, toimittaja Guillem Balague kirjoittaa Lionel Messiä käsittelevässä kirjassaan Messi kuinka argentiinalaispelaaja oli lähellä siirtyä Arsenaliin 2000-luvun alussa. Tämä tapahtui pelaajan ollessa 15-vuotias.

– Kansainvälinen pelaajatarkkailu oli vähemmän kehittynyttä kuin nykyään, mutta oli mahdotonta pitää salassa ikäluokan 1987 lupauksia ulkomaisilta seuroilta. Kaudella 2002-2003 Arsenal seurasi ryhmää läheltä ja pohti Cesc Fabregasin hankinnan lisäksi myös Messin ja Gerard Piquen kaappaamista, Balague kirjoittaa kirjassaan Sky Sportsin mukaan.

– Messit kuuntelivat mitä Arsenal tarjosi, mutta kertoivat pitävänsä päänsä (Barcelonaan jäämisestä). Tilanteessa oli myös selviä esteitä. Arsenal ei pystynyt tarjoamaan asuntoa pelaajan perheelle ja hänelle olisi ollut vaikea saada työlupaa Englantiin (EU:n ulkopuolisena pelaajana). Arsenal jätti kuitenkin viestin, että mikäli he kohtaavat ongelmia Barcelonassa, on Arsenal valmis tekemään sopimuksen.

Näistä kolmesta Fabregas siirtyikin 16-vuotiaana Lontooseen ja nousi seurassa tähdeksi ja kapteeniksi ennen toivomuksensa mukaista paluuta Barcelonaan vuonna 2011.