Suomen A-maajoukkue iskee yhteen Romanian kanssa illalla EM-karsintaottelussa. Huuhkajien kapteeni Niklas Moisanderin mukaan kentällä tullaan näkemään aktiivinen ja rohkea Suomi.

Ottelu Romaniaa vastaan on Suomen kolmas meneillään olevissa EM-karsinnoissa. Aiemmissa otteluissa Suomi on jäänyt takaa-ajajaksi, mutta pystynyt nousemaan vähintään tasoihin. Moisander myöntää, että vastustajan avausmaali vaikeuttaa omaa pelaamista.

– Totta kai se on hyvä merkki, että olemme nousseet tappioasemasta, mutta ei se ole ideaalitilanne. Jos Romaniaa vastaan antaa yhden eteen, niin joutuu tekemään tosi paljon ekstrahommia päästäkseen tasoihin tai voittoon. Meidän pitää olla tarkempia, ettemme saa antaa yhtä eteen, korostaa Moisander.

Kreikkaa vastaan ottelun ensimmäinen puoliaika oli molemmin puolin varsin varovaista. Toiselle puoliajalle Suomen peli parani ja hyökkäsi aktiivisemmin. Moisander uskoo, että Romaniaa vastaan tullaan näkemään alusta asti uskaliaampi Huuhkaja-joukkue.

– Uskon, että lähdemme vähän rohkeammin tähän peliin. Meidän oli tarkoitus lähteä varovasti Kreikkaa vastaan, mutta aloitimme todella hyvin. Saimme heti painetta. Nyt lähdemme rohkeasti omalla pelillä ja näytimme Kreikkaa vastaan toisella puoliajalla, että olimme vaarallisia, kun hyökkäämme. On vain tärkeä pitää tasapaino. Pystymme hyökkäämään kaikkia tämän lohkon joukkueita vastaan hyvin ja olemaan vaarallisia. Nyt meidän täytyy voittaa tämä matsi ja sitä haetaan.

Kreikkaa vastaan Jarkko Hurme nousi otsikoihin, kun hän oli yllättäen Suomen avauskokoonpanossa ja kiitti paikastaan iskemällä Suomen tasoituksen. Moisanderin mukaan päävalmentaja Mixu Paatelaisella on nyt käytössään aiempaa leveämpi materiaali ja vaihtoehtoja on monia.

– Se näyttää meidän materiaalimme leveyden. Kaikki jotka tulevat kentälle ovat valmiita tekemään hyvän suorituksen ja olla tärkeitä. ”Jakke” ei missään nimessä ollut minulle yllätys. Mielestäni hän oli jo Baltic Cupissa selkeästi meidän parhaita pelaajia, mutta harmi että hän kärsi loukkaantumisista. Hän näytti lauantaina, että on omalla tasollaan näissä peleissä. Meillä on paljon pelaajia, jotka ovat valmiita ottamaan ison roolin, kippari kehaisee.