Sami Hyypiän luotsaama Brighton Hove & Albion jäi vieläkin ilman voittoa, mutta saldoksi tiistain Championship-ottelusta tuli sentään tasapeli Huddersfieldiä vastaan vieraissa.

Isännät menivät ottelussa johtoon 10. minuutilla, mutta Brighton nousi topparinsa Lewis Dunkin maalilla tasoihin avausjakson lopulla. Hyypiän suojattien maalinteko-ongelmista omiaan kertoo se, että Dunk on joukkueensa paras maalintekijä neljällä osumalla. Seuraavaksi parhaat ovat tehneet kaksi maalia.

– Tämä oli jälleen yksi piste. Lähtisimme mieluimmin kotmatkalle kolmen pisteen kanssa, mutta tänään tarina oli sama kuin monesti aiemminkin tällä kaudella: päästimme aikaisin maalin ja jouduimme takaa-ajoon. Se ei ole koskaan hyvä lähtökohta, Hyypiä kommentoi seuransa kotisivuilla.

– Teemme asiat itsellemme turhan vaikeiksi, mutta nousimme tasoihin tauolle mentäessä. Kuvittelin, että olisimme jatkaneet toisella jaksolla siitä mihin jäimme, mutta pelimme ei missään vaiheessä käynnistynyt enää.

Yhdeksän ottelua ilman voittoa

Paine Hyypiän niskassa on jo jonkinlainen heikon alkukauden jälkeen. Brighton sentään vielä viime kaudella ylsi aina nousukarsintaan asti. Hyypiä uskoo parempaan tulevaisuuteen.

– Uskon, että tästä miehistöstä löytyy tarvittava kyky käänää kelkka oikeaan suuntaan pitkällä aikavälillä. Kun jaksamme uskoa ja olla positiiviisia, hyvät tulokset vielä tulevat.

Tasapeli oli jo neljäs viiteen peliin, mutta voitot ovat karttaneet seuraa jo yhdeksän ottelun ajan. Putken keskellä joukkue sentään sai voiton Liigacupissa, missä vastaan asettuu kuun lopulla Tottenham vieraissa.

Brighton on 24 joukkueen sarjassa 20:s.