Päättyneellä kaudella toiseksi Veikkausliigassa sijoittunut Seinäjoen Jalkapallokerho havittelee ensi kaudella seuran ensimmäistä Suomen mestaruutta.

SJK nousi liigaan vasta vuosi sitten Ykkösestä. Tällä kaudella ero kuudennen peräkkäisen Suomen mestaruutensa voittaneeseen HJK:hon oli kymmenen pistettä, mutta ensi kaudella seinäjokelaisten tavoitteena on sarjan voitto.

– Totta kai halutaan aina haastaa Klubi. Se on kuitenkin mestari, ja mestarit kaatuvat aina joskus. Se halutaan tehdä mahdollisimman nopeasti, Veikkausliigan Vuoden tulokkaaksi valittu SJK:n keskikenttäpelaaja Johannes Laaksonen kertoi.

Laaksosen, 23, mukaan SJK:n pelaajaryhmä pysyy pitkälti samanlaisena myös seuraavalla kaudella. Toistaiseksi vain Matti Lähitie, Justin Moose, Gert Kams ja maalivahti Ville Viljala ovat kertoneet siirtyvänsä ensi kaudeksi uusien haasteiden pariin.

– Runkohan pysyy aikalailla samana. Siihen tulee varmasti vielä joitakin vahvistuksia, Laaksonen uumoili.

SJK:n ensi kauden joukkue on jo hyvässä rakennusvaiheessa. Sillä on tällä hetkellä kasassa 12 pelaajasopimusta. Myös valmennuskaksikko Simo Valakari ja Chris Cleaver jatkavat tehtävissään myös tulevalla kaudella.