Englannin maajoukkueluotsi Roy Hodgson ihmettelee syvästi kuinka maajoukkueen käyttämällä Wembleyn stadionilla voidaan pelata NFL-peli vain kuusi päivää ennen joukkueen karsintapeliä Sloveniaa vastaan. Ongelma on miehen mukana kentän nurmimaton heikko kunto.

Englanti kohtaa Slovenian ensi viikon lauantaina 15. marraskuuta. Nyt sunnuntaina 9. marraskuuta stadionin nurmea runnovat NFL-seurat Jacksonville Jaguars ja Dallas Cowboys. Ottelu on jo kolmas NFL-peli stadionilla tämän syksyn aikana.

Kentän käytön NFL-peleihin on hyväksynyt osaltaan Englannin jalkapalloliiton johtokunta. Hodgson ei pahemmin mielistele tässä asiassa omia esimiehiään.

– Voisiko kukaan odottaa minun kommentoivan tätä ”mahtavaa, olen ilahtunut tai hienoa”. Jos minulta suoraan kysyttäisiin ovatko NFL-pelit hyvä vai huono asia, kantani olisi kielteinen, Hodgson tuhahti BBC:lle.

– Kentän pinta, valitettavasti, ei muutenkaan ole parhaasta päästä. Olemme asiasta jokainen (joukkueessa) tyytymättömiä. Tämä on Wembleyn päätös ja tiedän kenttähenkilökunnan tekevän parhaansa. Toivottavasti kentän pinta palautuu ennalleen jatkossa ja kestää tällaiset aktiviteeti paremmin.

Englannin jalkapalloliitto vaihtoi kentän nurmimaton neljä vuotta sitten Hodgsonin edeltäjän Fabio Capellon toistuvien valitusten vuoksi.

Hodgson saa ensi vuonnakin lisää harmaita hiuksia, sillä vain viisi päivää ennen Englannin Viro-karsintapeliä lokakuussa 2015 pelataan taas NFL-peli.