Valioliigan sarjakärki Chelsea kohtaa maanantaina vieraissa Stoken, joka on tunnettu kovasta pelityylistään.

Goal-sivuston mukaan Chelsea-luotsi Jose Mourinho mainitsi ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessa sanan ”agressiivisuus” jossain muodossa peräti kuuteen kertaan ja antoi myös varoituksen sanan ottelun erotuomarille Neil Swarbrickille.

– Hyvän tuomarin kanssa, joka ymmärtää mitä aggressiivisuus on ja mihin aggressiivisuus päättyy, minulla ei tule ongelmia, Mourinhoa siteerattiin.

– Me tarvitsemme hyvän tuomarin. Hyvän, kokeneen tuomarin, joka ymmärtää täsmälleen tämän. Se, mitä kummallakin rankkarialueella tapahtuu tällaisissa otteluissa tarvitsee tärkeitä päätöksiä: mikä on aggressiivisuutta ja mikä on sääntöjen vastaista.

Chelsealla on huonoja muistoja vastaavasta ottelusta viime kaudella Britannia-stadionilla, kun joukkue hävisi 2-3-lukemin.

Maalivahtiakin varoitettu

Mourinho kertoo valmistaneensa ykkösvahtia Thibaut Courtoista tulevaan. Stoke on keskipituudeltaan Valioliigan kookkain joukkue ja hyvä erikoistilanteissa.

– Olemme toki valmistaneet Courtoista peliin, mutta tuomari on siellä. Hänen pitää tietää, mikä on sallittua ja mikä ei pelin sääntöjen mukaisesti. Säännöt ovat sama joka paikassa.

– Tiedän, että Stokessa pelaaminen on hankalaa kaikille joukkueille emmekä me ole poikkeus. Mutta sanon vielä kerran: en ole huolissani. Tuomari on siellä päättämässä, mitä aggressio on. Tervetullut aggressio, puhdas sellainen, tekee tästä lajista kauniimman. Hänellä on vastuu siitä [, että peli pyörii sääntöjen puitteissa], ei minulla.

Manchester City nousi lauantaina 3-0-voitolla Crystal Palacesta Chelsean rinnalle pisteissä ottelun enemmän pelanneena.