Veikkausliigan viime kauden hopeajoukkue SJK kohtaa torstaina 29.1. klo 18.30 alkavassa harjoitusottelussa Ruotsin pääsarjassa Allsvenskanissa pelaavan GIF Sundsvallin.

SJK valmistautuu kesällä pelattavaan Eurooppa Liigan karsintoihin, joten kansainvälisiä otteluita myös tarvitaan.

– Tätä me ollaan kokoajan haluttu SJK:ssa tehdä, eli pelata kansaivälisiä pelejä ja nyt tässä on sellainen. Näissä peleissä on aina vähän erilainen syke ja nämä ovat laadukkaita joukkueita joita vastaan pelaamme tänä talvena, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari seuran tiedotteessa.

SJK on Valakarin mukaan hyvässä kunnossa jo tällä hetkellä ja se on valmis kovempaankin otteluun.

– Tammikuu on loppumassa ja olemme harjoitelleet yhdessä jo neljä viikkoa. Ja kuten olen koko ajan sanonut, olemme pelikunnossa jo nyt – sarja voisi vaikka alkaa samantien. Näin me olemme tätä rakentaneet, mutta tottakai on vielä paljon tekemistäkin. Tämä on nyt kuitenkin meille ensimmäinen kunnon testi.

Vastustajasta hyvät perusoletukset

Vastustajaakin on hieman skoutattu ja suuria yllätyksiä tuskin on luvassa.

– Sundsvalliin olemme tutustuneet sen verran, että tiedämme miten he pelasivat viime nousukaudella. Heillä oli käytössä 4-4-2 ryhmitys koko kauden, se on todella organisoitu ja vahva joukkue, jolla on hyvät hyökkääjät.

– Toisaalta emme tiedä mitä he ovat muuttaneet tälle kaudelle joukkueessaan, mutta tuskin hyvin pelannutta joukkuetta paljoa aletaan muuttelemaan. Tulee mielenkiintoinen peli, Valakari päättää.