Veikkausliigan ahvenanmaalaisjoukkueen IFK Mariehamnin ensi kauden pelaajarunko on kasassa. Tällä hetkellä IFK ei testaa ainuttakaan pelaajaa. Joukkueen päävalmentaja Pekka Lyyski on tyytyväinen nykyiseen kokoonpanonsa, eikä seura etsimällä etsi vahvistuksia ensi kauden pelaajanippuunsa.

– Totta kai joitain seurataan jatkuvasti, mutta ei ole ajankohtaista tällä hetkellä. Periaatteessa ryhmä on valmis, Lyyski kertoo.

Lyyski on saanut talven aikana kosolti yhteydenottoja liittyen monen pelaajan halukkuuteen tulla näyttämään taitojaan ”Grönvittin” joukkueeseen. Usein kokenut valmentaja on kuitenkin joutunut vastaamaan pyyntöihin kieltävästi.

– Kyllähän se tietenkin on oikeastaan kasvavaa tämä homma vuodesta toiseen. Enemmän ja enemmän tulee yhteydenottoja pelaajilta, agenteilta ja toisilta seuroilta. Tämä kuuluu tähän hommaan.

IFK Mariehamnin terveystilanne on loistava. Ainoastaan pitkäaikaispotilas Aleksei Kangaskolkka on sivussa, muuten lähes jokainen muu pelaaja on täysin terve.

– Ei oikeastaan ole muita sellaisia, jotka eivät voisi viikon sisällä pelata ottelua, Lyyski kertoo.

Lyyski ei kuitenkaan hehkuta liiaksi joukkueensa hyvää tilannetta. Hän muistuttaa, että jalkapalloilijan ammatti on loukkaantumisaltis ala.

– Sehän nyt on taas sellainen homma, että se voi vaihtua tänään iltapäivällä tai huomenna tai joskus. Sen takia meillä on muutama nuorempi poika meidän akatemiasta, jotka säännöllisesti harjoittelevat meidän kanssa.

– Siinä mielessä tuntuu tällä hetkellä suht ok:lta, mutta me kaikki tiedämme, että huhtikuussa tämä touhu alkaa ja touko-kesäkuussakin on aika monta koetusta.

IFK Mariehamnin urakka Veikkausliigassa alkaa 12. huhtikuuta, kun se matkustaa Pietarsaareen FF Jaron vieraaksi.

Christos Zavros